Εκκληση Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις

Εκκληση Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής.

Για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς, ιδίως σε αυτούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έχει καλέσει όλους τους Δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter