Εκκωφαντικό άδειασμα Χρυσοχοΐδη από Μαρκόπουλο: Κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από την εθνική γραμμή

Εκκωφαντικό άδειασμα Χρυσοχοΐδη από Μαρκόπουλο: Κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από την εθνική γραμμή

Έπειτα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, και ο βουλευτής της «σαμαρικής» πτέρυγας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, άδειασε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό των 12 μιλίων», υπογραμμίζοντας πως αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα για τους «Νεοδημακράτες» και πως οποιαδήποτε άλλη άποψη έρχεται αποκλίνει από την γραμμή του πρωθυπουργού.

Καζάνι που βράζει αποτελεί η Κ.Ο. της ΝΔ μετά την ακατανόητη δήλωση Χρυσοχοΐδη, ο οποίος χαρακτήρισε εθνικιστικό το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

Τη σκυτάλη από τον Π. Πικραμμένο πήρε στην Ολομέλεια ο πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Δ. Μαρκόπουλος, θέτοντας διαχωριστική γραμμή για το τι ισχύει ανάμεσα στους «νεοδημοκράτες» και -πιθανώς- στα λοιπά μέλη της κυβέρνησης που έχουν άλλη πολιτική και ιδεολογική αφετηρία.

Ο Δ. Μαρκόπουλος αφού έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία ως προς την επέκταση των χωρικών υδάτων, τόνισε: «Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: εθνικισμός δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης της Ελλάδας στα 12 μίλια».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Προσωπικά αυτή τη γραμμή τη χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από αυτή τη γραμμή. Οι νεοδημοκράτες όλοι είμαστε ενωμένοι σε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό».

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, στο άκουσμα της τοποθέτησης του πολιτικού του αντιπάλου: «Αδειάζετε τον κ. Χρυσοχοΐδη χοντρά!».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter