Έκλαιγε και υπέγραφε… μακεδονομάχος για κλάματα ο Αντώνης Σαμαράς, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOT DOC και το DOCVILLE

Έκλαιγε και υπέγραφε… μακεδονομάχος για κλάματα ο Αντώνης Σαμαράς, στο Documento που κυκλοφορεί  – μαζί το HOT DOC  και το DOCVILLE

Απόρρητα έγγραφα: Μακεδονομάχος για κλάματα ο Αντώνης Σαμαράς. Ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την υποκρισία της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης αφού η ΝΔ δεν αμφισβήτησε ποτέ «Μακεδονική γλώσσα» και ιθαγένεια.

Συμφωνούσαν για διπλή ονομασία χωρίς καν αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ.

-Αλέξης Τσίπρας: Ο κυρίαρχος του παιγνιδιού. Δυο ιστορικές νίκες στα 4 χρόνια της «αριστερής παρένθεσης». Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Έκλεισε μια εθνική πληγή 30 ετών.

-Βικτώρια Μαρσιώνη ή Naya Vernikou: Εισαγγελέας της ολυμπιακοφροσύνης με ρατσιστικές αναρτήσεις. Προκλητική αρχειοθέτηση μήνυσης που σχετιζόταν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

-Βενεζουέλα: Το βρόμικο σχέδιο του Τραμπ για το (εξω)κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

-Έφη Αχτσιόγλου: «Αυξήσεις για 880.000 εργαζομένους από την 1η Φεβρουαρίου».

-ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Κούρεμα, χαμηλό επιτόκιο και επιμήκυνση. Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

ΠΑΣΟΚ: Ξέμεινε από συμμάχους και στόχους

ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Μέγα σκάνδαλο το μέγα φιάσκο! Σε παρωδία κατέληξε η πολύκροτη υπόθεση.

HOT DOC

Προοδευτικό μέτωπο VS μαύρη συμμαχία. 13 θέσεις και αντιθέσεις

Η έξοδος από τα μνημόνια, η συμφωνία των Πρεσπών και τα νέα πολιτικά δεδομένα που δημιουργούνται.

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, το φλερτ με τον νεοφιλελευθερισμό και η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου κόντρα στη μαύρη συμμαχία.

Στο αφιέρωμα του HOTDOC γράφουν οι: Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Γιάννης Κ. Μαντζουράνης, Νίκος Φίλης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Νίκος Χουντής, Γιώργος Δημαράς, Δημήτρης Στρατούλης, @ai_Katerina

DOCVILLE

Χαρούμενη κινεζική Πρωτοχρονιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

-Συναντήσαμε τρεις Κινέζους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και μιλήσαμε μαζί τους για τη δική τους Πρωτοχρονιά και τα έθιμα της που φέτος γιορτάζεται στις 5 Φεβρουαρίου. Στο ρεπορτάζ η Έμυ Ντούρου.

-Ο Γιώργος Λάνθιμος έγραψε ιστορία με τις 10 οσκαρικές υποψηφιότητες της «Ευνοούμενης» και με την αφορμή αυτή καταγράφουμε τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του καθώς και τους λόγους που έφτασε ο έλληνας σκηνοθέτης να είναι ευνοούμενος της αμερικανικής Ακαδημίας. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

-Ο διδάκτορας Ιστορίας Λεόν Σαλτιέλ μιλάει στους Θανάση Καραμπάτσο και Παναγιώτη Φρούντζο για το νέο του βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» που αφηγείται τις ιστορίες τριών Εβραίων γυναικών που γράφουν στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης.

-Ο Νικόλας Ανδρουλάκης εμπνέεται από το «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν και δίνει ζωή σε δέκα δικές του «Κούκλες» στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ο πολυπράγμων καλλιτέχνης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη νέα του περιπέτεια.

-Μια συλλογή ανέκδοτων ποιημάτων του Παύλου Σιδηρόπουλου κυκλοφόρησε 28 χρόνια μετά το θάνατό του και η χάρη στη φροντίδα της κληρονόμου και διαχειρίστριας του πνευματικού έργου του, της αδερφής του Μελίνας Σιδηροπούλου, η οποία μίλησε στην Μαρίνα Αγγελάκη για την έκδοση αυτή.

-Μικρές και μεγάλες αλήθειες για τον Χοντρό και το Λιγνό που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Χόλιγουντ με αφορμή την ομώνυμη ταινία που προβάλλεται στις αίθουσες με θέμα τις ζωές τους. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

-Το μπιλιαρδάδικο Μister 100 στο Κουκάκι είναι στέκι μουσικών, καλλιτεχνών και απλών ανθρώπων της περιοχής. Η ιδιοκτήτρια του Δήμητρα Λουμπαρδιά που οι πελάτες της τη φωνάζουν «κυρά-Δήμητρα» ή «Θάτσερ» λόγω της αυστηρότητας της, αφηγείται στην Ηλέκτρα Ζαργάνη ιστορίες από τα παλιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter