Έκλεβαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Έκλεβαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Τετραμελής εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, με τα μέλη της να προσποιούνται υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τέσσερα άτομα, ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών, τα οποία νωρίτερα πλησίασαν ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προσπάθησαν να μπουν στην οικία της. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από γείτονα της ηλικιωμένης, ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους. Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος έπειθαν τα θύματά τους να μπουν στις οικίες τους. Τότε, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Αγιο Παντελεήμονα και Σύνταγμα), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter