Έκλειψη ηλίου: Καθηλωτικές εικόνες και βίντεο από το σπάνιο φαινομένο

Έκλειψη ηλίου: Καθηλωτικές εικόνες και βίντεο από το σπάνιο φαινομένο

Η ολική έκλειψη ηλίου κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να κοιτάζουν τον ουρανό καθώς το φεγγάρι αποκλείει εντελώς τον ήλιο για περισσότερα από τέσσερα λεπτά ξεκινώντας από το Μεξικό, θα διασχίσει τις ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί στον Καναδά.

«Οι εκλείψεις έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα. Αγγίζουν τους ανθρώπους, οι οποίοι νιώθουν ένα είδος δέους για την ομορφιά του σύμπαντός μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Μπιλ Νέλσον.

Το σπάνιο φαινόμενο καθηλώνει 32 εκ. κατοίκους σε ΗΠΑ και Καναδά

Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές όπου η ολική έκλειψη Ηλίου ήταν ορατή για κάποια λεπτά, σύμφωνα με τη NASA, και «στήθηκαν» για να την παρακολουθήσουν.

Άνθρωποι χρησιμοποιούν ειδικά γυαλιά για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη ηλίου στο Μαζατλάν του Μεξικού

Η Melissa, αριστερά, και ο Michael Richards παρακολουθούν μέσα από ηλιακά γυαλιά καθώς το φεγγάρι καλύπτει μερικώς τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου, όπως φαίνεται από το Wooster του Οχάιο

Η Αλ Άνχελ Φλόρες, δεξιά, παρακολουθεί το φεγγάρι να καλύπτει εν μέρει τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου, όπως φαίνεται από το Ιγκλ Πας του Τέξας.

 

Καρέ καρέ η έκλειψη

Το φεγγάρι καλύπτει μερικώς τον ήλιο κατά τη διάρκεια ολικής έκλειψης ηλίου στο Μαζατλάν του Μεξικού

 

Το φεγγάρι καλύπτει τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ηλίου, όπως φαίνεται από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας,

 

 

Το φεγγάρι καλύπτει εν μέρει τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ολικής ηλιακής έκλειψης, όπως φαίνεται από το Ιγκλ Πας, Τέξας

Το βίντεο της NASA

 

Χαμός στα social media

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter