Έκλεισε Λοντίγκιν ο Παναθηναϊκός

Έκλεισε Λοντίγκιν ο Παναθηναϊκός

Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Ο 32χρονος Ρώσος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στους πράσινους θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Με τη φανέλα του ΠΑΣ αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο, κατέγραψε συνολικά 50 εμφανίσεις και σε 20 ματς δεν δέχτηκε ούτε ένα τέρμα. Ο Λοντίγκιν έχει ύψος 1.87 και μιλάει άπταιστα ελληνικά. Για 6 σεζόν αγωνίστηκε στην Ζενίτ, όπου πραγματοποίησε συνολικά 164 συμμετοχές και σε 71 ματς δεν δέχθηκε γκολ.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι 11 φορές διεθνής με την Εθνική Ρωσίας, αλλά διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και μάλιστα φόρεσε 3 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων της χώρας μας σε μικρότερη ηλικία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Ξάνθης, απ’ όπου δόθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό το 2010 για να κάνει το «αγροτικό» του. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στους Θρακιώτες όπου καθιερώθηκε ως βασικός και δύο χρόνια αργότερα η Ζενίτ έδωσε 800.000 ευρώ στην ακριτική ομάδα για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Στην χώρα μας επέστρεψε ως δανεικός από τη Ζενίτ για λογαριασμό του Ολυμπιακού στα τέλη του Ιανουαρίου του 2019.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ όπου παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020. Επέστρεψε στο ρωσικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Αρσεναλ Τούλα, αλλά το επόμενο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

Στην Ελλάδα επέστρεψε για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο του 2021 ευελπιστώντας ότι μέσω του ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει restart στην καριέρα του και δικαιώθηκε. Για 1,5 χρόνο υπήρξε από τους κορυφαίους και πιο σταθερούς τερματοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος παίζοντας καθοριστικό ρόλο τόσο στην περυσινή εξαιρετική πορεία των Ηπειρωτών στο θεσμό του Κυπέλλου, όσο και στη φετινή στο πρωτάθλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter