Έκλεψαν την προτομή του Γεωργίου Ράλλη στην Κέρκυρα

Έκλεψαν την προτομή του Γεωργίου Ράλλη στην Κέρκυρα

Τη χάλκινη προτομή του Γεωργίου Ράλλη, που βρισκόταν πάνω σε μία μαρμάρινη στήλη στην Κοφινέτα, στην αρχή της πλατείας Λιστόν, κατάφεραν να αποσπάσουν τα ξημερώματα, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

Η προτομή του Γεωργίου Ράλλη είχε τοποθετηθεί εκεί το 2008, από τον τότε δήμαρχο της Κέρκυρας, Σωτήρη Μικάλεφ, σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του πολιτικού λόγω και της καταγωγής της μητέρας του Ζαΐρας, που ήταν κόρη του Κερκυραίου πολιτικού και πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γεωργίου Θεοτόκη και αδελφή του, επίσης, πρωθυπουργού της χώρας, Ιωάννη Θεοτόκη.

Για την αποτρόπαια πράξη της κλοπής της χάλκινης προτομής του Γεωργίου Ράλλη έκανε δήλωση και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή της προτομής του Γεωργίου Ράλλη από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας. Η πράξη αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή στην ιστορία και τους θεσμούς της Κέρκυρας και είναι απολύτως καταδικαστέα. Έχει, δε, και συμβολική απαξία: Πρόκειται για επίθεση σε μνημείο μιας ιστορικής πόλης που αποτελεί προστατευόμενο από την UNESCO πολιτιστικό αγαθό.

Ο Γεώργιος Ράλλης ήταν ένας ευγενής πολιτικός, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις, από όλες τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε. Η τοποθέτηση της προτομής του αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής. Η Αστυνομία οφείλει να εξιχνιάσει την υπόθεση και ο δήμος να τοποθετήσει ξανά την προτομή. Έως τότε, μόνο θλίψη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter