«Εκλεψαν» το ρεπορτάζ και τα έγγραφα από το documentonews.gr και το παρουσίασαν ως δικό τους

Το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, στην οποία είμαι τακτικό μέλος της, αναφέρει καθαρά ότι ο επαγγελματίας δημοσιογράφος οφείλει μεταξύ άλλων :

«Να θεωρεί σοβαρότατη αντιεπαγγελματική πράξη κάθε λογοκλοπή και να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων. Να μνημονεύει την πηγή των πληροφοριών, που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταδοθεί.»

Επίσης ο Νόμος 2121/1993 Αρθρο 66 , αναφέρεται αναλυτικά στις ποινικές κυρώσεις που μπορεί να έχει κάποιος όταν κλέβει την πνευματική εργασία κάποιου άλλου.

Όμως όλα αυτά , φαίνεται ότι αποτελούν «ψιλά» γράμματα για κάποια ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και για κάποιους επαγγελματίες; δημοσιογράφους οι οποίοι σήμερα «έκλεψαν» χωρίς καμία αναστολή, το ρεπορτάζ που υπογράφω στο www.documentonews.gr καθώς και το έγγραφο – ντοκουμέντο για το θέμα του προκλητικού εμβολιασμού του «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη Μάμαλου Διονυσίου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας. 

Διαβάστε εδώ: Ο προκλητικός εμβολιασμός, «γαλάζιου» δημοσιογράφου - εκδότη - «αγιογράφου» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μάλιστα το ρεπορτάζ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος απομάκρυνε αμέσως τον διοικητή του ΚΥ Αλέξανδρο Γαρδικιώτη διατάζοντας σχετική έρευνα.

Διαβάστε εδώ: Ξηλώθηκε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για κατ'εξαίρεση εμβολιασμό «γαλάζιου» δημοσιογράφου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς , αποτελεί το σημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star στο οποίο η συνάδελφος Μάρα Ζαχαρέα προέβη σε αναδημοσίευση του ρεπορτάζ , χρησιμοποιώντας μάλιστα το σχετικό έγγραφο – ντοκουμέντο με τον παράτυπο εμβολιασμό του δημοσιογράφου στο ΚΥ Κέρκυρας , χωρίς να αναφέρει την πηγή της είδησης που είναι το www.documentonews.gr και το όνομα του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το θέμα , όπως όφειλε με βάση το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Μετά από αυτά θα πρέπει να απαντήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ αν τελικά εφαρμόζεται η όχι ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ όπου εργάζονται η όλα σε αυτό το επάγγελμα είναι πλέον ανεξέλεγκτα.

Πηγή: apokalypseis.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.