«Εκλεψαν» το ρεπορτάζ και τα έγγραφα από το documentonews.gr και το παρουσίασαν ως δικό τους

«Εκλεψαν» το ρεπορτάζ και τα έγγραφα από το documentonews.gr και το παρουσίασαν ως δικό τους

Το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, στην οποία είμαι τακτικό μέλος της, αναφέρει καθαρά ότι ο επαγγελματίας δημοσιογράφος οφείλει μεταξύ άλλων :

«Να θεωρεί σοβαρότατη αντιεπαγγελματική πράξη κάθε λογοκλοπή και να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων. Να μνημονεύει την πηγή των πληροφοριών, που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταδοθεί.»

Επίσης ο Νόμος 2121/1993 Αρθρο 66 , αναφέρεται αναλυτικά στις ποινικές κυρώσεις που μπορεί να έχει κάποιος όταν κλέβει την πνευματική εργασία κάποιου άλλου.

Όμως όλα αυτά , φαίνεται ότι αποτελούν «ψιλά» γράμματα για κάποια ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και για κάποιους επαγγελματίες; δημοσιογράφους οι οποίοι σήμερα «έκλεψαν» χωρίς καμία αναστολή, το ρεπορτάζ που υπογράφω στο www.documentonews.gr καθώς και το έγγραφο – ντοκουμέντο για το θέμα του προκλητικού εμβολιασμού του «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη Μάμαλου Διονυσίου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας. 

Διαβάστε εδώ: Ο προκλητικός εμβολιασμός, «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη – «αγιογράφου» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μάλιστα το ρεπορτάζ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος απομάκρυνε αμέσως τον διοικητή του ΚΥ Αλέξανδρο Γαρδικιώτη διατάζοντας σχετική έρευνα.

Διαβάστε εδώ: Ξηλώθηκε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για κατ’εξαίρεση εμβολιασμό «γαλάζιου» δημοσιογράφου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς , αποτελεί το σημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star στο οποίο η συνάδελφος Μάρα Ζαχαρέα προέβη σε αναδημοσίευση του ρεπορτάζ , χρησιμοποιώντας μάλιστα το σχετικό έγγραφο – ντοκουμέντο με τον παράτυπο εμβολιασμό του δημοσιογράφου στο ΚΥ Κέρκυρας , χωρίς να αναφέρει την πηγή της είδησης που είναι το www.documentonews.gr και το όνομα του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το θέμα , όπως όφειλε με βάση το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Μετά από αυτά θα πρέπει να απαντήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ αν τελικά εφαρμόζεται η όχι ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ όπου εργάζονται η όλα σε αυτό το επάγγελμα είναι πλέον ανεξέλεγκτα.

Πηγή: apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter