Εκλογές 2019 – Δείτε Live όλες τις εξελίξεις και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών (Video & Photos)

Εκλογές 2019 – Δείτε Live όλες τις εξελίξεις και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών (Video & Photos)

Από τις επτά το πρωί τα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. 

15:08 Μετά την ψήφο, ο Μπουτάρης εξέφρασε μια ελπίδα για τις… επόμενες εκλογές

«Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Τελειώνει ένας μαραθώνιος προεκλογικής περιόδου. Ψηφίσαμε για τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές, σήμερα ψηφίζουμε για τις εθνικές εκλογές και ας ελπίσουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν μετά από μια τετραετία. Γιατί οι εκλογές δεν είναι παιχνίδι να γίνονται όποτε μας έρχεται στο μυαλό. Υπάρχει μια διαδικασία και μια λογική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ.Μπουτάρης εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα.

13:54 Σύνθημα για συμμετοχή στις εκλογές από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

13:15 Πατούλης: Καινούριο ξεκίνημα για μία καλύτερη Ελλάδα

Στο 115ο εκλογικό τμήμα, στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης,δήλωσε: «Σήμερα δίνουμε όλοι το “παρών” στην κάλπη, σφραγίζουμε με την ψήφο μας την τύχη της πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε μία νέα αρχή, ένα καινούριο ξεκίνημα για μία καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί ενωμένοι και συντεταγμένα προχωράμε για να βάλουμε επιτέλους τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα θα είναι πραγματικά η μέρα, που η ελπίδα θα επιστρέψει ξανά στην πατρίδα μας».

Διαβάστε επίσης:  Στις κάλπες με… άλογα, μαγιό, σαγιονάρες και σκυλιά (Photos)

12:45 Κωνσταντοπούλου: Οι Έλληνες με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την άσκηση του δικαιώματός της δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών που μπορούν με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα. Οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες μπορούν να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται και που αξίζουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν».

12:40 Βελόπουλος: «Να δώσουμε τη λύση και να είναι ελληνική»

12:37 Σταθάκης: «Να συνεχίσουμε και να μην γυρίσουμε πίσω»

Στο 12ο δημοτικό σχολείο άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Σήμερα έφτασε η μέρα που η κρίση του ελληνικού λαού αφορά την επιλογή της κυβέρνησης της επόμενης τετραετίας. Ευελπιστούμε και σκεφτόμαστε ότι η επιλογή θα είναι για να συνεχίσουμε και να μην γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του.

12:00 Λεβέντης: Η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή

11:50 Ντ. Μπακογιάννη: «Αρχίζει μια δύσκολη, αλλά ανοδική και καλή πορεία»

11:17 Α.Σαμαράς: Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

«Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε ακόμη: Ένταση στο Περιστέρι όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδοκίμασαν τον Μητσοτάκη λίγο πριν ψηφίσει

11:00 Γιώργος Παπανδρέου: Είναι ψήφος αλλαγής

Ψήφισε στο 26ο δημοτικό σχολείο Πάτρας, ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Διαβάστε επίσης: Ψήφος μετ’ εμποδίων για τον Γιώργο Παπανδρέου

«Ψηφίζουμε για να τιμήσουμε την δημοκρατική παράταξη της Αχαΐας»» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Ψηφίζουμε για την ελπίδα για όσους δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης αλλά ούτε και μια χώρα που η Αριστερά έχει συγκατοικήσει με την συντήρηση και έχει και πρακτικές συντηρητικές».

«Ψηφίζουμε για την δύναμη της αλλαγής αυτής που χρειάζεται η χώρα. Μια δύναμη που μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για το αύριο της Ελλάδας. Είναι ψήφος αλλαγής, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ψήφος» κατέληξε.  

10:55 Φώφη Γεννηματά: Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι κρίσιμη για τα λαϊκά συμφέροντα και την σταθερότητα

Στο 6ο δημοτικό σχολείου Αγίου Δημητρίου άσκησε στις 10:50 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Εξερχόμενη δήλωσε ότι η ψήφος είναι κρίσιμη για τα λαϊκά συμφέροντα και πρόσθεσε:

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών. Είμαστε υπερήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» επισήμανε.

10:45 Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες παίρνουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 10:35 στο 1ο Γενικό λύκειο Περιστερίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος με το γιο του.

Στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι εκλογές είναι «η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και όλοι στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην λαϊκή εντολή».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα» επισήμανε.  

10:25 Τσίπρας: Κρίσιμη μάχη και αισιοδοξία για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες του λαού 

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους που όπως είπε πάντα κάνουν τις μεγάλες ανατροπές και τους κάλεσε στις κάλπες για να μην αφήσουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους στους άλλους,

10:11 Δ. Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε για ένα πιο φωτεινό μέλλον

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τις 10.00πμ, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου, στο 640ο εκλογικό τμήμα. Σε σύντομη δήλωσή του μετά την ψηφοφορία, δήλωσε πως «σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης: Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

10:00 Προκόπης Παυλόπουλος: Είναι η μέρα του πολίτη

Στο Ψυχικό ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας» είπε ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιωμάτος στέλοντας το μηνυμα για συμμετοχή στις εκλογές.

09:34 Βαρουφάκης: Η Δημοκρατία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν

Στο 2o δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου άσκησε πριν από λίγο το εκλογικό του δικαίωμα ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας, μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Η Δημοκρατία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν. Σήμερα ο μόνος τρόπος να την υπερασπιστούμε είναι ψηφίζοντας στη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων, της πορείας τους».

Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που σηκώνονται από τον καναπέ και ψηφίζουν, σε όλους τους υποψηφίους που εκτίθενται, «προχωράμε» κατέληξε στη δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

09:10 Πουλάκης: Χωρίς προβληματα η διαδικάσια

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πουλάκης.

«Από τις 7 η ώρα το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργούν και τα 21.478 εκλογικά τμήματα, έχουμε επικοινωνήσει και με τις 59 εκλογικές περιφέρειες. Μικρά προβλήματα που μας ενημέρωσαν ότι υπήρξαν, λύθηκαν και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανένα πρόβλημα. Στο μεταξύ, λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο με 30 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που ενημερώνουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για το πού ψηφίζουν».

Ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι 213 136 1500.

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Εσωτερικών: Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις ευρωεκλογές η ψηφοφορία της 7ης Ιουλίου – Δείτε την εφαρμογή «Μάθε πού Ψηφίζεις»

https://www.facebook.com/left.gr/videos/2724942310866578/

Κ. Πουλάκης: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Κ. Πουλάκης: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Gepostet von left.gr am Samstag, 6. Juli 2019

09:02 Α. Ρουπακιώτης: Οι κάλπες άνοιξαν χωρίς προβλήματα – Δικαίωμα και υποχρέωση η ψήφος

«Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ιδίων των ψηφοφόρων, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, από το 386ο Εκλογικό Τμήμα, στα Σεπόλια, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, οι κάλπες άνοιξαν, «μόνο που αυτές αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα».

Όπως σημείωσε, το πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύκτας, μάς έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά καλύτερο άλλο δε υπάρχει. Έτσι μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν» τόνισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter