Εκλογές 2023: Η μάχη του σταυρού – Ποια «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Εκλογές 2023: Η μάχη του σταυρού – Ποια «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Δεν έλειπαν οι εκπλήξεις από τη «μάχη» του σταυρού στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς αρκετά πρόσωπα που είχαν εκλεγεί στην προηγούμενη Βουλή αλλά και «βαριά» ονόματα, φαίνεται ότι μένουν εκτός νυμφώνος, βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν με ενσωμάτωση ψήφων που ξεπερνά το 95% στις περισσότερες περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα αποτελέσματα για όλη την Επικράτεια

Στην Α’ Αθηνών (ενσωμάτωση σταυρών στο 94% στις 08:00), εκτός Βουλής μένει ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ. Στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών (ενσωμάτωση σταυρών στο 93%), μένει εκτός ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, «μάχη» δίνει ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός μένει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στον Β2′ Δυτικό Τομέα μένουν εκτός Βουλής οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Καρχιμάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Στον Β3′ Νότιο Τομέα, οι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Ψαριανός δεν βρίσκουν θέση στην επόμενη Βουλή για τη ΝΔ, όπως για τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μαντζουράνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας, ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου.

Στον Πειραιά μένει εκτός η Νόνη Δούνια από τη ΝΔ (Α’ Πειραιώς), ενώ στη Β’ Πειραιά δεν εκλέγονται οι Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ). Δεν θα βρεθεί στην επόμενη Βουλή ο Ευάγγελος Αντώναρος που είχε θέσει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, όπως και οι Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν εκλέγεται ο Σπήλιος Λιβανός από τη ΝΔ αλλά και οι Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Βαρεμένος από το ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. Στην Κοζάνη δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν εκλέγεται με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα, όπως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα. Εκτός μένουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός (Ρέθυμνο) και Γιώργος Σταθάκης (Χανιά). Στη Θεσσαλονίκη μένει εκτός ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν οι Κωνσταντίνα Κούνεβα (Α’ Αθηνών), Ελένη Γερασιμίδου (Ανατολική Αττική) και η Λίλα Καφαντάρη (Κορινθία).

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter