Εκλογές 2023: «Όχι» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη – Εντός το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

Εκλογές 2023: «Όχι» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη – Εντός το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

Να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι δικαστές του Α1 τμήματος αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην απόφαση αυτή μειοψήφισε ο αρεοπαγίτης Φ. Μουζάκης.

Την ίδια στιγμή, κανονικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχει το ακροδεξιό κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τάσου Κανελλόπουλου, με τους αρεοπαγίτες να κρίνουν ότι έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές.

Σημειώνεται πως θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε διαρκή διάσκεψη από το πρωί της Κυριακής, ενώ νωρίτερα σήμερα απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος τριών μελών του τμήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες το σκεπτικό του Άρειου Πάγου – το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα το βράδυ- για τον εκλογικό αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη εδράζεται στην εμφανή και άμεση σχέση του ακροδεξιού κόμματος με την καταδικασμένη εγκληματική-νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων στις εκλογές

Συνολικά 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων πήραν το «πράσινο φως» για την κάθοδο τους στις εκλογές από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικά τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού την Κυριακή της 21ης Μαΐου είναι:
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ (μ-λ)
ΟΚΔΕ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΙΝΗΜΑ 21
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
ΝΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
ΟΑΚΚΕ
Μ-Λ ΚΚΕ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΤΟΛΜΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΕΑ ΔΟΜΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
ΚΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
SOCIAL
ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΕΑΝ
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συνασπισμοί κομμάτων
ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α
Μεμονωμένοι υποψήφιοι
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Η πρώτη δήλωση Κασιδιάρη μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους» δήλωσε ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «Έλληνες»από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου» κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα κόμματα και οι συνασπισμοί που δήλωσαν συμμετοχή για την κάλπη της 21ης Μαΐου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter