Εκλογές 2023: Περίπου €3 εκατ. για 25.000 εκλογικούς σάκους, 11.000.000 εκλογικούς φακέλους, χαρτί ψηφοδελτίων

Εκλογές 2023: Περίπου €3 εκατ. για 25.000 εκλογικούς σάκους, 11.000.000 εκλογικούς φακέλους, χαρτί ψηφοδελτίων

Σε πλήρη εγρήγορση είναι ο κρατικός μηχανισμός για την οργάνωση των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Ηδη, το  υπουργείο Εσωτερικών τις τελευταίες πέντε ημέρες κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για να προμηθευτεί εκλογικά υλικά και να εξασφαλίσει  την παροχή υπηρεσιών που χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία  του υπουργείου Εσωτερικών που συγκέντρωσε το documentonews.gr, το κονδύλι για την υλικοτεχνική υποδομή  ενόψει της εθνικής κάλπης που έχει δεσμευθεί το  τελευταίο διάστημα ξεπερνά τα 2.982.459 ευρώ.

Είναι ποσό που αφορά μεταξύ άλλων σε εκλογικούς φακέλους, εκλογικούς σάκους, χαρτί ψηφοδελτίων, παραβάν αλλά και σε υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης υποδομών και δικτυακών υποδομών του στρατηγείου των εκλογών, του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ).  Τα έγγραφα με τις  αποφάσεις των αρμοδίων του ΥΠΕΣ αποτυπώνουν μια σειρά από εκλογικά κονδύλια.

Επίσης, δεσμεύθηκε ποσό 177.320 ευρώ για προμήθεια ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν) για τις ανάγκες των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών εντός του 2023.

Παράλληλα,  εγκρίθηκε ποσό 330.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών αποστολής αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων προς τις Περιφερειακές Ενότητες, ενόψει των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου.
Την ίδια ώρα, έχει  αποφασισθεί η δέσμευση  ποσού 165.000 ευρώ , για την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφοράς για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και ένα μήνα μετά τη διενέργεια των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών συνήψε σύμβαση με εταιρεία αναφορικά με την  παροχή υπηρεσιών εξακοσίων  ανθρωποωρών για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των υποδομών πληροφορικής και  δικτυακών υποδομών του ΥΠ.ΕΣ., μέχρι τον Νοεμβριο του τρέχοντος έτους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter