Εκλογές 2023: Ποσοστό ρεκόρ δεξιάς – κεντροδεξιάς στον Ασπρόπυργο

Εκλογές 2023: Ποσοστό ρεκόρ δεξιάς – κεντροδεξιάς στον Ασπρόπυργο

Η ΝΔ κατάφερε και στις δεύτερες κάλπες να κερδίσει σχεδόν όλες τις περιφέρειες, επαναλαμβάνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλα προβλήματα και «ξεχασμένες» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενδεικτική αυτής της αντίφασης είναι η εικόνα του χάρτη στην Δυτική Αττική, όπου κατάφερε μεγαλύτερα ποσοστά και από όσα αθροίζουν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Δυτικής Αττικής, η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει ποσοστό σχεδόν 40%, εξασφαλίζοντας κατά πάσα πιθανότητα τις τρεις από τις τέσσερις έδρες.

Συγκεκριμένα, στο δήμο Μεγάρων καταγράφει ποσοστό που ξεπερνά το 48%, στη Μάνδρα 44,74% και στην Ελευσίνα πάνω από 39%.

Το αποκορύφωμα όμως είναι πως σε δύο δήμους πνιγμένους στα σκουπίδια, την περιβαλλοντική μόλυνση και με τα μεγαλύτερα προβλήματα βιομηχανοποίησης της χώρας, στον Ασπρόπυργο και στην Φυλή, εν τέλει επιβραβεύεται.

Στον δήμο Ασπροπύργου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σχεδόν 32%, με δεύτερο το ΚΚΕ και τρίτους τους Σπαρτιάτες με 12,72% ενώ 8,40% λαμβάνει η Ελληνική Λύση και 2,47% η «Νίκη». Πρακτικά, η κεντροδεξιά και η δεξιά στον δήμο Ασπροπύργου συγκεντρώνει περίπου… 55%.

Στον δε δήμο Φυλής το ποσοστό της ΝΔ εκτοξεύεται σχεδόν στο 35%.

Τόσο η Φυλή και ο Ασπρόπυργος, όσο και οι υπόλοιποι τρεις δήμοι της Δυτικής Αττικής, παρά το ειδυλλιακό των περιοχών τους, ταλανίζονται από την μόλυνση των βιομηχανικών μονάδων, που καταστρέφουν θαλάσσια νερά, ρέματα και χειμάρρους. Σημειώνεται πως μόλις το 2022, έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών κατέγραψε τιμές αιωρουμένων σωματιδίων που ξεπερνούν σε αρκετά σημεία τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, οι τιμές επικίνδυνων πτητικών υδρογονανθράκων ξεπέρασαν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια κατά 100%, ενώ οι τιμές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασαν από πέντε έως επτά φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Παρά την κατάσταση που έχει συντελεστεί στην περιοχή, και παρά την κυβερνητική αναλγησία και την πλήρη ολιγωρία της γαλάζιας περιφερειακής αρχής, η Νέα Δημοκρατία ανταμείφθηκε και εκεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter