Εκλογές 2023: Ψήφισε το 76,3% των αποδήμων Ελλήνων της Βρετανίας

Εκλογές 2023: Ψήφισε το 76,3% των αποδήμων Ελλήνων της Βρετανίας

Στο 76,3% ανήλθε τελικά το ποσοστό της συμμετοχής των ελλήνων που ζουν μόνιμα στη Βρετανία στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της ΕΡΤ, στο Λονδίνο ψήφισαν 2904 άτομα από 3,858 εγγεγραμμένους, ενώ στις άλλες πόλεις (Γλασκώβη Εδιμβούργο, Λιντς και Μπέρμιγχαμ) ψήφισαν 817 από 978 εγγεγραμμένους.

Σε όλες τις πόλεις μετέβησαν έλληνες και από κοντινές πόλεις και γύρω περιοχές. Συγκεκριμένα, οι έλληνες της Ουαλίας πήγαν στην κοντινότερη τους πόλη που είναι το Μπέρμιγχαμ προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αντίστοιχα, στην Γλασκώβη μετέβησαν για να ψηφίσουν οι Έλληνες της Βόρειας Ιρλανδίας.

Όλα πήγαν αρμονικά σύμφωνα και με τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο κ. Ιωάννη Τσαούση, και δεν υπήρξε καθυστέρηση κλεισίματος σε κανένα εκλογικό τμήμα.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για άτομα μέχρι 45 ετών. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία την τελευταία δεκαετία, ενώ αρκετοί ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους περίπου 170.000 Έλληνες, που ζουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελικά κατάφεραν να εγγράφουν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους 4.876 άτομα. Πρόκειται για τους περισσότερους έλληνες του εξωτερικού, όχι μόνο ποσοστιαία αλλά και σε απόλυτο αριθμό, που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter