Εκλογές 2023: Σε δεύτερες κάλπες με στόχο την αυτοδυναμία το μήνυμα Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Σε δεύτερες κάλπες με στόχο την αυτοδυναμία το μήνυμα Μητσοτάκη

Σε πανηγυρικό τόνο και με σαφή μηνύματα για τον στόχο του να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες κάλπες «το συντομότερο» για την επίτευξη της αυτοδυναμίας κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα μετά την συντριπτική επικράτηση που δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες ενέκριναν την επιλογή της αυτοδύναμης ΝΔ

Να κλείσει την όποια συζήτηση μπορεί να ανοίξει η αυριανή ανάληψη της πρώτης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση που έκανε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας πως ο στόχος του παραμένει να είναι η απόλυτη εξουσία.

«Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμα από την Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο μετά έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο πως δεν προτίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση που πραγματικά να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να μπορεί να τις υλοποιήσει, και αυτή βεβαίως δεν μπορεί να προκύψει ούτε από εύθραυστους αριθμούς ούτε από αβέβαιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς» ανέφερε συγκεκριμένα, σε μία δήλωση που κινήθηκε σε πανηγυρικό τόνο, μετά από την συντριπτική επικράτηση του κόμματός του.

Όπως ανέφερε, «αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμά μας, διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλή αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδο», δίνοντας ακόμα ένα σήμα προς το ΠΑΣΟΚ -κυρίως- ενώ στη συνέχεια μίλησε για «πολιτικό σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα», κάνοντας λόγο για εντολή των πολιτών για επιτάχυνση της διαδικασίας «για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της».

«Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα για να κάνουμε τις οριστικές μας αξιολογήσεις. Διαφαίνεται πάντως ότι η ΝΔ θα έχει μία πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να πω ότι ο ελληνικός λαός αξιολόγησε το παρελθόν αλλά ψήφισε για το μέλλον του. Ψήφισε σταθερότητα, συνέπεια, ευημερία. Και θέλω να πω ότι έδωσε με τον τρόπο αυτό μία καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής του, δείχνοντας σε δεύτερες κάλπες, για τις οποίες τις τελευταίες ώρες διακινείται ακόμα και η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου.

Εξάλλου, αντίστοιχα δείγματα της επαναφοράς του στόχου της αυτοδυναμίας μετά την μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είχαν δώσει νωρίτερα, τόσο ο Άκης Σκέρτσος όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιο σημείο της τοποθέτησής του επιχείρησε να στείλει μηνύματα και στο εσωτερικό του κόμματός του, αναφέροντας πως «δεν πρόκειται να ανεχτώ αλαζονεία και έπαρση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter