Εκλογές 2023: Στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας – Ψήφισαν και οι Ανδρουλάκης – Βαρουφάκης – Κουτσούμπας

Εκλογές 2023: Στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας – Ψήφισαν και οι Ανδρουλάκης – Βαρουφάκης – Κουτσούμπας

Το πρωί της Κυριακής μετέβη στο 27o & 30o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος ανήκει στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10:30 ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε και έπειτα προχώρησε σε δηλώσεις καθώς επικρατούσε πανικός από τα ξένα ΜΜΕ που κατέφτασαν στην Κυψέλη.

Στην καθιερωμένη δήλωσή του μετά την ψήφο του, με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα σήμερα να αλλάξει η χώρα, τονίζοντας ότι «η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας».

Στις 10 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Βγαίνοντας από το εκλογικό του κέντρο στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας), ο κ. Κουτσούμπας είπε:«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα» και συμπλήρωσε πως «εμείς τον καλούμε να πάει στις κάλπες ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα».

Την ίδια ώρα περίπου, προσήλθε στις κάλπες και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε «ήταν μία μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν. Εξασφαλίζει μία ελπίδα. Έχουμε χάσει 1 εκατ. παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες που δουλεύουν γαλέρα στα νησιά και δεν μπορούν να ψηφίσουν. Η Δημοκρατία είναι ατελής, αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχουμε» και υπογράμμισε ότι στη «Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στις 9.50 περίπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. «Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Μετά τις 10:30 μετέβη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από τα δύο παιδιά του.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μισθούς, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, πιο αποτελεσματικό ΕΣΥ, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, μία πατρίδα πιο ισχυρή με προστατευμένα σύνορα. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα η ευθύνη περνά στους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα. Να ‘στε καλά και καλή ψήφο» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού, Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου 40.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter