Εκλογές 2023: Το νέο αφήγημα ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει δεύτερη πολιτική δύναμη

Εκλογές 2023: Το νέο αφήγημα ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει δεύτερη πολιτική δύναμη

Η αύξηση του ΠΑΣΟΚ κατά 200.000 ψήφους στις εκλογές του Μαΐου 2023 σε σχέση με την κάλπη του Ιουλίου του 2019 ακτινογραφείται από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρεί ότι επιδοκιμάστηκε η επιμονή της στον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του προγράμματός της.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εδραιώνει την ηγετική του θέση και κινείται μετεκλογικά πάνω στη λογική ότι η κάλπη έστειλε ισχυρό μήνυμα ότι «η ιστορική παράταξη επιστρέφει». Μάλιστα, η επικοινωνιακή πολιτική της επόμενης μέρας στη Χαριλάου Τρικούπη σχηματοποιείται στο κάλεσμα προς τον κόσμο να δώσει τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει τη θέση της δεύτερης πολιτικής δύναμης στην κεντρική σκηνή και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα, όμως, το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη εστιάζει στην ψήφο που εξέλεξε 41 βουλευτές, με μια εμβληματική “έκπληξη”, τον εκλογικό εκτοπισμό του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εκπροσωπούσε τη λεγόμενη φιλοΝΔ τάση της Χαριλάου Τρικούπη, έμεινε εκτός Βουλής.

Δείτε επίσης: Εκτός Βουλής μένει ο Ανδρέας Λοβέρδος – Ποιοι εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη αυτοπροσδιορίζεται σαν «ο γνήσιος προοδευτικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας», όπως σημείωσε με δηλώσεις του (ΕΡΤ) ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την κάλπη της 21ης Μαΐου 2023. Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές τίθεται στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής αιχμής της Χαριλάου Τρικούπη που προβάλλει σαν εθνική ανάγκη μια προοδευτική ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ , βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που «δεν υπήρξε αξιόπιστη αντιπολίτευση». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Μάντζος το διατυπώνει με έμφαση ως εξής:

«Δεν δοξολογούν και ευγνωμονούν όλοι οι Έλληνες που θα έχουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχουν και Έλληνες προοδευτικοί πολίτες που διαφωνούν και αντιτίθενται στις πολιτικές του επιλογές. Εμείς σε όλους αυτούς απευθύνουμε ένα ειλικρινές κάλεσμα: Ελάτε να φτιάξουμε μια παράταξη ορθού λόγου, σοβαρότητας, αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Πάντως, και ο εκλογικός αποκλεισμός του Ανδρέα Λοβέρδου από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εκπέμπει μηνύματα εσωκομματικά, με δεδομένο ότι η ηγεσία του κόμματος είχε επιλέξει να κινηθεί ενωτικά, παρά τις κατ΄εξακολούθησιν διαφοροποιήσεις από την επίσημη γραμμή του πρώην υπουργού σε δημόσιες παρεμβάσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές περιορίστηκε σε μια λιτή δήλωση στα σόσιαλ μίντια τη Δευτέρα το μεσημέρι (22 Μαΐου 2023) με την οποία μοιράζει ευχαριστίες στους ψηφοφόρους του και συγχαίρει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογική του επίδοση και ουσιαστικά προσδιορίζει ως επόμενο στόχο της παράταξης να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. «Για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση ευχαριστώ θερμά τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μπράβο στην παράταξη. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εξελέγησαν.

Η πατρίδα έχει ανάγκη από σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεχίζουμε δυναμικά για την Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter