Εκλογές 2023: Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους, τι ισχύει με τα διόδια

Εκλογές 2023: Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους, τι ισχύει με τα διόδια

Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών, προκειμένου να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με την κίνηση στους δρόμους, το λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα ΚΤΕΛ Κηφισού να είναι ήδη αυξημένη.

Πολύ αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξόδους των δύο εθνικών οδών, καθώς όλο και περισσότεροι φεύγουν από την Αθήνα για μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους, με σκοπό να ψηφίσουν.

Στο ανοδικό ρεύμα του Κηφισού, η κίνηση ξεκινά από το ύψος της Πέτρου Ράλλη και καταλήγει στην Αχαρνών, ενώ στο ρεύμα προς Πειραιά, χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται από το ύψος της Αττικής Οδού έως και τα ΚΤΕΛ. Επί της Αθηνών – Κορίνθου επίσης, η κίνηση είναι αυξημένη.

Αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στην Αττική Οδό στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Ελευσίνα και Αεροδρόμιο).

Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 20 δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη (22/6) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 δρομολόγια, ενώ σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο ημερήσιος αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση το επόμενο διήμερο θα είναι ίδια με αυτή των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αναχωρήσεις και από το λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων αναχωρούν γεμάτα. Οι επιβάτες μέχρι στιγμής είναι κυρίως τουρίστες, καθώς η έξοδος των ετεροδημοτών αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και όλη την ημέρα του Σαββάτου. Πάντως, από σήμερα το πρωί αναχωρούν και ετεροδημότες οι οποίοι εκτός από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επιθυμούν να χαλαρώσουν για λίγες ημέρες στον τόπο καταγωγής τους.

Την Πέμπτη το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν συνολικά 28 πλοία, ειδικότερα 17 πλοία για Αιγαίο και Κρήτη και 11 για τον Αργοσαρωνικό.

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.
Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter