Εκλογές ΔΣΑ: Ηχηρή αποδοκιμασία στη ΝΔ – Στον β΄ γύρο Βερβεσός και Αναστασόπουλος – Μεγάλος κερδισμένος ο Καμπαγιάννης

Εκλογές ΔΣΑ: Ηχηρή αποδοκιμασία στη ΝΔ – Στον β΄ γύρο Βερβεσός και Αναστασόπουλος – Μεγάλος κερδισμένος ο Καμπαγιάννης

Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση έστειλαν οι δικηγόροι σε αυτό τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που διεξήχθη στις εκλογές με τον αριστερό υποψήφιο Θανάση Καμπαγιάννη να λαμβάνει ποσοστό έκπληξη που ανήλθε στο 15%.

Πρώτος αναδείχτηκε ο νυν πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 29,37%, με δεύτερο το «γαλάζιο» υποψήφιο Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 21,63%. Οι δύο υποψήφιοι αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με το 2017 και πλέον όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, με τον Δημήτρη Βερβεσό να θεωρείται το φαβορί.

Αναμφισβήτητα κερδισμένος είναι ο αριστερός υποψήφιος Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 14,98% ένα από τα μεγαλύτερα που καταγράφει τις τελευταίες δεκαετίες αριστερός υποψήφιος στις εκλογές του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας.

Το 9,93% των ψήφων συγκέντρωσε ο συνδυασμός του Μιχάλη Καλαντζόπουλου ο οποίος επίσης προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και κατέβηκε στις εκλογές σε συνεργασία με το Θεόδωρο Μαντά ο οποίος κινείται στον αριστερό χώρο.

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο προερχόμενος επίσης από το χώρο της ΝΔ,  Θέμης Σοφός, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ο οποίος έλαβε το 5,11% των ψήφων, με αποτέλεσμα να μην εκλέγεται καν στο ΔΣ του ΔΣΑ. Οι δικηγόροι φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να μην συγχώρησαν στον πρώην αντιπρόεδρο του ΔΣΑ τη στάση που είχε κρατήσει στα «voucher α αλ σκόιλ ελικικού». Ειδικότερα τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του στο Kontra Channel είχε προκαλέσει τη μήνιν των δικηγόρων. Εκατοντάδες δικηγόροι σχολίασαν αρνητικά τη στάση του στα social media. Ο ίδιος αναγκάστηκε να κατεβάσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για μήνες.

Δείτε επίσης: Εκλογές ΔΣΑ: To «μωσαϊκό» των υποψηφιοτήτων, τα βαριά χαρτιά η πολυδιάσπαση

Αύξηση συμμετοχής αλλά μεγάλη αποχή

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή αυτή κινήθηκε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2017. Ειδικότερα στις φετινές εκλογές η συμμετοχή των δικηγόρων της Αθήνας στον πρώτο γύρο των εκλογών ανήλθε σε 54,66 % έναντι 55.42% στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2017. Ωστόσο αυτή τη φορά το εκλογικό σώμα ήταν μεγαλύτερο καθώς αυξήθηκαν τα εγγεγραμμένα μέλη του ΔΣΑ από 20.990 το 2017, στους 23.397 το 2021. Στις εκλογές ψήφισαν 12.788 Δικηγόροι.

Έγκυρα ήταν 12.189, άκυρα 195, ενώ βρέθηκαν και 404  Λευκά Ψηφοδέλτια.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών:

ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 29.37% (3580)

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 21.63% (2637)

ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 14.98% (1826)

ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 9.93% (1210)

ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 9.36% (1141)

ΣΟΦΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5.11% (623)

ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4.90% (597)

ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 4.72% (575)

Βερβεσός: Ηχηρό μήνυμα συνέχισης του έργου μας

 Σε δήλωση του ο Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε τα εξής:

Οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου μας.  Τους ευχαριστoύμε από καρδιάς.

«Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφίους Προέδρους και υποψηφίους συμβούλους για τον αγώνα που έδωσαν.  Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Η συνεργασία όλων αποτελεί βασική επιλογή μας.  Ο αγώνας για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δικηγόρων παραμένει προτεραιότητά μας.

Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη στήριξης και ιδίως στους νέους.

Καλούμε όλους τους δικηγόρους της Αθήνας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σε μία ευρεία δικηγορική συμπαράταξη για να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter