Εκλογές ΔΣΑ: Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος υποψήφιος με το συνδυασμό του Μιχάλη Καλαντζόπουλου

Εκλογές ΔΣΑ: Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος υποψήφιος με το συνδυασμό του Μιχάλη Καλαντζόπουλου

Την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το συνδυασμό του Μιχάλη Καλαντζόπουλου, ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η «δυσχερής οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε συνδυασμό με την πανδημία οδήγησαν το λειτούργημα και επάγγελμα του δικηγόρου σε πρωτοφανή κρίση».

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει «απαιτούνται άμεσες, μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου» όχι μόνο να ανακάμψει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και να αποκτήσει ξανά ο δικηγόρος «τη θέση που του αρμόζει κατά το θεσμικό του ρόλο».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δικηγόρου Κ. Γώγου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η δυσχερής οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε συνδυασμό με την πανδημία οδήγησαν το λειτούργημα και επάγγελμα του δικηγόρου σε πρωτοφανή κρίση.

Παρά τις φωνές του δικηγορικού σώματος οι εκάστοτε διοικήσεις δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την «επίθεση» που δεχθήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτούνται άμεσες, μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου όχι μόνο να ανακάμψουμε αλλά να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το λειτούργημά μας στη θέση που του αρμόζει κατά το θεσμικό του ρόλο.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω στα ακροατήρια πάντοτε με ήθος και αξιοπρέπεια απέναντι στον ασκούμενο, στον συνάδελφο, στο δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, στο γραμματέα εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του δικηγορικού λειτουργήματος. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζω τις παθογένειες του συστήματος και πως μπορούν αυτές να διορθωθούν.

Παράλληλα, με προσωπική εργασία και σαφώς χρόνο, στηρίζω ως νομικός σύμβουλος την πρωτοβουλία του site νομικών ειδήσεων dikastiko.gr και διατηρώ ο ίδιος την ιστοσελίδα thegreeklawyer.gr προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δώσω βήμα σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε άποψη, σε κάθε προσπάθεια.

Ταυτόχρονα, με σχεδόν καθημερινή αρθρογραφία επιδιώκω να ασκώ κριτική στα κακώς κείμενα, στα κακώς νομοθετήματα και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη μείωση της δικηγορικής ύλης.

Ουδέποτε υπήρξα επαγγελματίας συνδικαλιστής αλλά μάχιμος δικηγόρος. Οι εκλογές για εμένα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, ούτε τα δικαστήρια αρένα συλλογής ψήφων. Θα είμαι εκεί και μετά τις εκλογές όπως κάθε ημέρα.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου προσχωρώ στο ψηφοδέλτιο για μέλος του ΔΣ του υποψηφίου Προέδρου ΔΣΑ Μιχάλη Καλαντζόπουλου και ευελπιστώ στην στήριξή σας για ένα δυνατό Σύλλογο που θα μάχεται για τα συμφέροντα του κλάδου μας, αναγνωρίζοντας το διττό μας ρόλο, τόσο ως λειτούργημα αλλά και ως επάγγελμα.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Χ. Γώγος»

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter