Εκλογές ΕΟΚ: Αυγενάκης καλεί… Χρυσοχοΐδη

Εκλογές ΕΟΚ: Αυγενάκης καλεί… Χρυσοχοΐδη

Έτοιμος να επιστρατεύσει τα… ΜΑΤ φαίνεται ότι είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να εμποδίσει τη διά ζώσης διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία μπάσκετ, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε σε αναφορά προς όλες τις «αρμόδιες αρχές: το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία, την Πολιτική Προστασία, την Αρχή Διαφάνειας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών!

Ο Αυγενάκης επικαλείται τον ΕΟΔΥ καταγγέλλει ότι η ΕΟΚ δεν έχει ζητήσει σχετική άδεια για να διεξάγει γενική συνέλευση με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων ούτε έχει εκδοθεί πρωτόκολλο από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

«Τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες – συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται», σημειώνει ο αρμόδιος υφυπουργός.

Απομένει να δούμε, αν τους συνέδρους θα υποδεχθούν τα ΜΑΤ, όπως έγινε στο θέατρο «Εμπρός» και σε τόσες άλλες περιπτώσεις την τελευταία διετία…

Ο Αυγενάκης επιθυμεί τη διεξαγωγεί των εκλογών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ζευς», όπως έγινε στις υπόλοιπες 47 αθλητικές Ομοσπονδίες, «με απόλυτη διαφάνεια, νόμιμα, αδιάβλητα και χωρίς να υποβληθει καμία απολύτως ένσταση», όπως επισημαίνει.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε την επιστολή του Αυγενάκη «πρωτοφανή» και «παραληρηματικού χαρακτήρα». Και πρόσθεσε: «Στην πρωτοφανή παραληρηματικού χαρακτήρα δήλωση του κ. Αυγενάκη η αθλητική κοινωνία αδυνατεί να δώσει απάντηση. Η δήλωση αυτή πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης επιστημονικής ομάδας που έχει ως αντικείμενό της την παραδοξότητα παρόμοιων αντιδράσεων. Αυτά και τέλος».

Η παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΚ συνόδευσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία η Ομοσπονδία επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών στις 30 Μαΐου, επικαλούμενη τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας υπό ανάλογες συνθήκες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κατακλείδα της ανακοίνωσης είναι η εξής: «Όπως γνωρίζετε, η Γ.Σ. θα διεξαχθεί βάσει του συνημμένου ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο αφενός ταυτίζεται με το συνημμένο εγκριθέν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, που έλαβαν χώρα το Σεπτέμβριο 2020, υπό την ισχύ ταυτόσημου νομοθετικού καθεστώτος, αφετέρου συνάδει με τις υγειονομικές οδηγίες που προβλέπονται σήμερα στην ως άνω Κ.Υ.Α. για τους υπαίθριους χώρους θεάματος και συναφείς δραστηριότητες.

Κατά αναπόδραστη λογική και νομική συνέπεια ΔΕΝ απαγορεύεται η διεξαγωγή της Γ.Σ. της 30/5/2021 σε ανοιχτό χώρο. ΔΕΝ υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης στο ανοικτό γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”, όταν σε αυτό μπορεί να διεξαχθεί συναυλία με παρουσία 8.000 θεατών».

Δήλωση αμφισβήτησης της διαδικασίας έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος («έχετε πάρει άδεια κύριε Βασιλακόπουλε, όπως είχατε δεσμευθεί;»), ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα.

Η γενική συνέλευση της ΕΟΚ έχει οριστεί από την προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου να διεξαχθεί το πρωινό της Κυριακής στις 11 π.μ. στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter