Εκλογές ΕΟΚ: «Μπλόκο» στη διά ζώσης ψηφοφορία

Εκλογές ΕΟΚ: «Μπλόκο» στη διά ζώσης ψηφοφορία

Η Πολιτική Προστασία και το υφυπουργείο Αθλητισμού αποκλείουν την πιθανότητα «διά ζώσης» διεξαγωγής των εκλογών της ΕΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μάλιστα ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε στο έγγραφο ερώτημα του υφυπουργού ότι:

• «ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,

• ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων και ως εκ τούτου «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».

Παρόμοια ενημέρωση δόθηκε και από τον ΕΟΔΥ. Μετά από αυτά, ο Λευτέρης Αυγενάκης αντεπιτέθηκε ενάντια στον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο μέσω Twitter:

«Λόγω Covid ιδεξήχθησαν “ηλεκτρονικές εκλογές” σε 47 Ομοσπονδίες με άψογο τρόπο, όπως παραδέχονται άπαντες στην αθλητική οικογένεια. Μέσω ψηφιακής κάλπης “Ζευς”. Τον δρόμο της νομιμότητας όφειλε να ακολουθήσει και η Ομοσπονδία μπάσκετ».

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μαΐου.

Η (προσωρινή) διοίκηση της ΕΟΚ σκοπεύει να διεξάγει τη γενική συνέλευσή της στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων, επικαλούμενη τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter