Εκλογές ΗΠΑ: Ανεβαίνουν οι τόνοι λίγο πριν τις εκλογές στη Νεβάδα

Εκλογές ΗΠΑ: Ανεβαίνουν οι τόνοι λίγο πριν τις εκλογές στη Νεβάδα

Η μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών συνεχίζεται με τους υποψηφίους να διασταυρώνουν τα πυρά τους λίγες μέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση στη Νεβάδα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. 

Παρά το γεγονός πως στο ντιμπέιτ  που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη Μάικλ Μπλούμπεργκ και Μπέρνι Σάντερς δέχθηκαν τα σφοδρότερα πυρά, ο γερουσιαστής Σάντερς φαίνεται να οδεύει μπρος ολοταχώς για την νίκη παίρνοντας ένα ευρύ προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι αυτός που δέχεται την σφοδρότερη κριτική, κυρίως για τις ρατσιστικές απόψεις και πολιτικές του παρελθόντος. Το ίδιο συνέβη και στο ντιμπέιτ της Τετάρτης όπου τον κατηγόρησαν ότι η θητεία του ως δήμαρχος αλλά και η πορεία του ως επιχειρηματίας δεν είναι αρκετές για να νικήσει τον Τραμπ.

Εκτός του τεράστιου πλούτου του ο Μπλούμπεργκ έπρεπε επίσης να υπερασπιστεί τη μεταχείριση των γυναικών στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης που του ανήκουν αλλά και για τη μεροληπτική και ρατσιστική τακτική της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στους ελέγχους που έκανε κυρίως σε μαύρους και Λατίνους, επί δημαρχίας του.

Αλλά και ο Μπέρνι Σάντερς, εξαπέλυσε επίθεση στον μεγιστάνα πρώην δήμαρχο ότι στοχοποιούσε «Αφρο-αμερικανούς και Λατίνους με εξοργιστικό τρόπο» όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν που τον κατηγόρησε ότι «έριξε στον τοίχο πέντε εκατομμύρια μαύρους ανθρώπους».

Βέβαια ούτε ο Μπέρνι Σάντερς κατάφερε να μείνει στο απυρόβλητο, αφού κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την υγεία του, με αφορμή το έμφραγμα που υπέστη πέρυσι, αλλά και για τις σοσιαλιστικές του απόψεις σε σειρά θεμάτων.

Στο μεταξύ, μία δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street) έδειξε ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων δε αισθάνονται άνετα με την υποψηφιότητα ενός σοσιαλιστή για την προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά, έδωσε έμφαση στο ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακόμη και σε αυτή την δημοσκόπηση.

Από την πλευρά του ο Πιτ Μπούτιτζιγκ προσπάθησε να παραμείνει στο παιχνίδι παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τη λογική εναλλακτική απέναντι στον Σάντερς και τον Μπλούμπεργκ. O πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα)συγκέντρωσε έξι εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, όμως η συγκέντρωση χρημάτων από την προεκλογική εκστρατεία του έχει αυξηθεί μετά τις καλές επιδόσεις του στις πρώτες προκριματικές αναμετρήσεις.

Ο Μπούτιτζετζ συγκέντρωσε 11 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο 20ήμερο του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο ίδιος νίκησε στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Άιοβα και ήρθε δεύτερος στο Νιου Χάμσαϊρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter