Εκλογές ΗΠΑ: Απορρίφθηκε αγωγή από την εκστρατεία Τραμπ στη Τζόρτζια – Προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα

Εκλογές ΗΠΑ: Απορρίφθηκε αγωγή από την εκστρατεία Τραμπ στη Τζόρτζια – Προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα

Δικαστής στη Τζόρτζια απέρριψε την αγωγή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για νοθεία στις εκλογές, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση στις αγωγές που έχουν κατατεθεί από το επιτελείο Τραμπ.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη στην επαρχία του Κάθαμ της Τζόρτζια μετά τους ισχυρισμούς ότι 53 επιστολικές ψήφοι παραλήφθηκαν εκτός του βασικού δέματος των ψήφων. Η εφορευτική επιτροπή της επαρχίας κατέθεσε ότι όλες οι ψήφοι παρελήφθησαν εγκαίρως.

Η απάντηση έρχεται τη στιγμή που το επιτελείο Τραμπ νιώθει τον κλοιό να στενεύει καθώς αναμένει με αγωνία τα κρίσιμα αποτελέσματα των τελευταίων πολιτείων. 

Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος αυξάνοντας τη διαφορά με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις περίπου 12.000 ψήφους, όπως ανακοίνωσαν οι επίσημες αρχές. Πλέον ο υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα.

Οι έξι εκλέκτορες της Νεβάδα είναι ο αριθμός που υπολείπεται στον Μπάιντεν για να αναδειχθεί σε νικητή της εκλογικής μάχης. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η καταμέτρηση των ψήφων της Ημέρας των Εκλογών έχει ολοκληρωθεί και υπολείπεται ένα 13% των ψήφων της πολιτείας με τις περισσότερες να είναι επιστολικες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter