Εκλογες ΗΠΑ: Στις πολιτείες-κλειδιά επικεντρώνονται οι υποψήφιοι

Εκλογες ΗΠΑ: Στις πολιτείες-κλειδιά επικεντρώνονται οι υποψήφιοι

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται τις τελευταίες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης οι δυο υποψήφιοι για το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ, τελειώνοντας την προεκλογική περίοδο με εμφανίσεις στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Προσπαθούν να «ξετρυπώσουν» τις ψήφους των αναποφάσιστων που θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Ο Τραμπ, στοχεύοντας να μην είναι ο πρώτος τρέχων πρόεδρος που απέτυχε να επανεκλεγεί μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992, θα παρευρεθεί σήμερα σε πέντε συγκεντρώσεις σε τέσσερις πολιτείες: στη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν και το Μίτσιγκαν. Στις συγκεκριμένες πολιτείες οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να δίνουν το προβάδισμα στο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, κλείνει επιθετικά την καμπάνια του, επισκεπτόμενος πολιτείες που κέρδισε ο Τραμπ στις προηγούμενες εκλογές, με σκοπό να επικρίνει το νυν πρόεδρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μαζί με την συνυποψήφια Κάμαλα Χάρις, θα χωριστούν για να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος στην Πενσιλβάνια, πολιτεία που αποδεικνύεται σημαντική για τις ελπίδες εκλογής του πρώην αντιπροέδρου. Ο Μπάιντεν θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση με μέλη εργατικών σωματείων και αφροαμερικανών ψηφοφόρων στο Πίτσμπεργκ. Στην ίδια πόλη, το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση όπου θα δώσει το παρών και η δημοφιλής τραγουδίστρια Lady Gaga. Επίσης, θα κάνει μια παράκαμψη στο γειτονικό Οχάιο, πολιτεία που θεωρείτο «τελειωμένη υπόθεση» υπέρ του Τραμπ, που την κέρδισε το 2016, αλλά τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει συγκέντρωση υπέρ του πρώην αντιπροέδρου του στην Ατλάντα της Τζόρτζια πριν κλείσει την καμπάνια του στο Μαϊάμι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter