Εκλογές-ΚΙΝΑΛ: Στοίχημα η μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Εκλογές-ΚΙΝΑΛ: Στοίχημα η μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Στην τελική ευθεία για την εσωκομματική αναμέτρηση μπαίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ. Κοινή προσπάθεια των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη είναι η μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες.

Το σύνθημα «Ραντεβού με την Αλλαγή» είναι η προμετωπίδα της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Δυο είναι τα κεντρικά σποτ με τα οποία οι επιτελείς στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ώστε να φτάσουν στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου 2021. Το ένα έχει κεντρικό πρόσωπο την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, προτρέπει σε συμμετοχή στις κάλπες, προβάλλοντας αξιακά ζητήματα της σοσιαλδημοκρατίας (« Ήθος, εντιμότητα, κοινωνική ευαισθησία, ίσες ευκαιρίες. Οι αξίες μας είναι ο οδηγός μας»). Το δεύτερο, εστιάζει στην εκλογική διαδικασία νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ που η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να μετατρέψει σε μια «γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής». “Δορυφορικά” υπάρχουν κι άλλα σποτ, που καλούν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, να σπεύσουν να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή «για ένα κίνημα ισχυρό, για μια Ελλάδα που ελπίζει ξανά» στην εσωτερική αναμέτρηση των έξι υποψηφίων για την προεδρία (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης). Τα σποτ παραπέμπουν τους ψηφοφόρους στη σελίδα με το διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει τα εκλογικά κέντρα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου 2021 και, αν χρειασθεί β΄γύρος, της 12ης Δεκεμβρίου.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Θόδωρος Καπετανάκης πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διευκόλυνση των εκλογέων (2.12.2021).

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) επισημαίνει ότι την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου τα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού θα είναι ανοιχτά από 7:00 έως 19:00. Τα εκλογικά τμήματα για τον Απόδημο θα λειτουργήσουν ως εξής:της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα, της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα. των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα, της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα, των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα ενώ στον Καναδά του Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και του Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα έγγραφα που απαιτούνται η ΕΔΕΚΑΠ διευκρινίζει τα εξής:

«Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου».

Από την ΕΔΕΚΑΠ τονίζεται επίσης ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Η Επιτροπή εξηγεί ότι στο τέλος της διαδικασίας «παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης – παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα 6/12 σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί απο τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής».
Τέλος, η αρμόδια επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές κάνει μια γενική επισήμανση: «για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνιστάται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter