Εκλογές στη Γαλλία: Δημιουργούν νευρικότητα στις αγορές

Εκλογές στη Γαλλία: Δημιουργούν νευρικότητα στις αγορές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προεδρικές εκλογές γίνονται όλο και πιο αμφίρροπες ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν σχετικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα ακροαριστερού υποψήφιου ο οποίος θέλει να θέσει την συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα, εκτιμά η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Η ανησυχία για νίκη της Λεπέν, η οποία θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην ΕΕ μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψουν την Ένωση, οδήγησε σε μια ασυνήθιστη επέμβαση στη γαλλική πολιτική από τη Γερμανία, παραδοσιακό εταίρο της Γαλλίας στην ΕΕ.

«Χρειαζόμαστε μια φιλοευρωπαϊκή Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

«Ελπίζω ότι η Λεπέν δεν θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την αυξανόμενη δημοτικότητα του Μελανσόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, και αυτό έχει τροφοδοτήσει τις εικασίες ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μακρόν και όχι τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν, ο οποίος καταγράφει μικρά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Σε μια συνέντευξη στη Le Point η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο Ολάντ τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την επιλογή του, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αλλά στάθηκε υπέρ της απόφασης του Μακρόν, πρώην υπουργού Οικονομίας στην κυβέρνηση του, να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι η πολιτική χρειάζεται ανανέωση» και καταφέρθηκε ενάντια στη δημαγωγία.

Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro κατονόμασε το Μελανσόν ως το «Γάλλο Τσάβες», στο πρωτοσέλιδο της αναφέροντας ότι τα σχέδιά του είναι εμπνευσμένα από τον Ούγκο Τσάβες.

Ο Μελανσόν χλεύασε το χαρακτηρισμό αυτό στο μπλογκ που διατηρεί γράφοντας: «Ανακοίνωναν ότι η νίκη μου στις εκλογές θα φέρει πυρηνικό χειμώνα, μια πληγή των βατράχων, τον Κόκκινο Στρατό και την απόβαση των Βενεζουεαλών».

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter