Εκλογές στην Κένυα: Υψηλή πιθανότητα επαναληπτικού γύρου

Εκλογές στην Κένυα: Υψηλή πιθανότητα επαναληπτικού γύρου

Οι Κενυάτες προσέρχονται στις κάλπες από το πρωί της Τρίτη για να επιλέξουν τον διάδοχο του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα.

«Το κόστος ζωής, η υψηλή ανεργία και η αχαλίνωτη διαφθορά κυριάρχησαν στην προεκλογική περίοδο, με τους κορυφαίους προεδρικούς υποψηφίους Ράιλα Οντίνγκα και Γουίλιαμ Ρούτο να δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν το χάσμα ανισότητας της χώρας και να επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε εσωτερικά ζητήματα», αναφέρει δημοσίευμα του Aljazeera.

Το ίδιο δημοσίευμα περιγράφει ως σοβαρή την πιθανότητα η εκλογική διαδικασία να καταλήξει σε επαναληπτικό γύρο. «Η προεδρική κούρσα θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην ιστορία της χώρας που θα πάει σε επαναληπτικό γύρο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Οντίνγκα, έναν άλλοτε αντίπαλο της Κενυάτα που έκτοτε έχει συμμαχήσει μαζί του, και τον Ρούτο, τον σημερινό αντιπρόεδρο που έχει πέσει έξω με τον Κενυάτα, να τρέχει με λαιμό και λαιμό», σημειώνει.

Συνολικά, περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι διεκδικούν 1.879 εκλεγμένες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων μελών της Γερουσίας, της Εθνοσυνέλευσης, της Συνέλευσης της Κομητείας και κυβερνητών.

Τα επίσημα αποτελέσματα στη χώρα των 53 εκατομμυρίων, με περισσότερους από 22 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, θα ανακοινωθούν εντός μιας εβδομάδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter