Εκλογές στην Τουρκία: Ταυτόχρονα ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Ταυτόχρονα ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Mε μόλις λίγα… δευτερόλεπτα διαφορά ψήφισαν οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον σημερινό κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία που θα κρίνει ποιος θα είναι ο ηγέτες της γειτονικής χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ προσήλθε στο εκλογικό κέντρο με τη σύζυγό του Εμινέ.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το γυμνάσιο για να υποδεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο, που ψήφισε στη συνοικία Uskudar.

Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής. «Πιστεύω ότι η ψηφοφορία θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας ψηφοφορίας για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές της τουρκικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως όπου η συμμετοχή να φτάνει το 90%. Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο» τόνισε. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και ότι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. » δήλωσε. Τα προγνωστικά δείχνουν τον Ερντογάν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Αγκυρα

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε από την Άγκυρα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι εκλογές διεξάγονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω προσπαθειών για εξαπάτηση.

«Για να απαλλαγούμε από το τυραννικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία, απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται υπό δύσκολες συνθήκες λόγω των προσπαθειών εξαπάτησης, αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι και πρόθυμοι να πάνε στις κάλπες» τόνισε εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους πολίτες που πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν και που αγωνίστηκαν για το εκλογικό τους δικαίωμα» πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter