Εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, «μπέρδεμα» με ΕΠΟ

Εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, «μπέρδεμα» με ΕΠΟ

To υφυπουργείο αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών θα γίνουν το φθινόπωρο του 2020, παρότι μετατέθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους οποίους “συνδέονται” στο νόμο (οι εκλογές).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο, που θα αποσυνδέει τη διενέργεια τους από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ότι αφορά στην ΕΠΟ, στην ανακοίνωση του Λ. Αυγενάκη αναφέρεται ότι “αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί”.

Από το υφυπουργείο αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα εξής:

1) “Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςυπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού”.

Με την ΕΠΟ θα προκύψει “μπέρδεμα” κι αυτό διότι ο ίδιος ο Λ. Αυγενάκης έχει δώσει τον λόγο του σε FIFA – UEFA ότι η κάλπη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα στηθεί μέσα στο καλοκαίρι και όχι τον Οκτώβριο. Επιπλέον, οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν πρόκειται να δεχθούν καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter