Εκλογές στο Νιού Χάμσαϊρ – Δεύτερος γύρος για τους Δημοκρατικούς

Εκλογές στο Νιού Χάμσαϊρ – Δεύτερος γύρος για τους Δημοκρατικούς

Μία βδομάδα μετά τις εκλογές στην Αιόβα, η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ συνεχίζεται στο Νιου Χάμσαϊρ σήμερα Τρίτη.

Καθώς η εσωκομματική μάχη συνεχίζεται, φαβορί θεωρείται και πάλι ο 78χρονος Μπέρνι Σάντερς.

«Αυτό που θα γίνει εδώ θα έχει τεράστιες συνέπειες», προειδοποίησε ο γερουσιαστής, ηγέτης της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, μία εβδομάδα έπειτα από το φιάσκο, το χάος το οποίο κυριάρχησε στη διαδικασία καταμέτρησης στην Άιοβα, που αμαύρωσε την πολυαναμενόμενη έναρξη της εκλογικής χρονιάς για τους Δημοκρατικούς.

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου τριήμερου έφεραν τον 78χρονο Σάντερς καθαρά στην πρώτη θέση, με τον κατά 40 χρόνια νεότερό του Μπούτιτζιτζ στη δεύτερη. Σημαντική άνοδο, που τη φέρνει στην τρίτη θέση, φέρεται να σημειώνει η Εϊμι Κλόμπουτσαρ, αποσπώντας ψήφους μετριοπαθών ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ύστερα από την απογοητευτική επίθεση του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Αϊόβα.

Προδιαγράφοντας, ουσιαστικά, μια δεύτερη αποτυχία του ο 78χρονος Μπάιντεν, που εμφανιζόταν μέχρι πρότινος φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη μάχη οτιδήποτε και αν συμβεί στο Νιου Χαμσάιρ. Προέβλεψε, δε, ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα σε άλλες πολιτείες, με ισχυρή παρουσία μαύρων, Λατίνων και άλλων μειονοτήτων. 

Το προηγούμενο τριήμερο, ο Μπάιντεν εκτόξευσε βέλη εναντίον του Μπούτιτζιτζ με προφανή στόχο να στεγανοποιήσει τις απώλειες μετριοπαθών ψηφοφόρων προς την πλευρά του. «Ας σοβαρευτούμε, αυτός ο τύπος δεν είναι ένας νέος Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους για τον εσωκομματικό του αντίπαλο, ενώ σε άλλη ευκαιρία ισχυρίστηκε ότι δεν κερδίζει ψήφους μαύρων, που αποτελούν βασική δεξαμενή υποστήριξης των Δημοκρατικών.

Τονίζεται πως μέχρι το έτος 1992 κανείς υποψήφιος Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός δεν πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου χωρίς να κερδίσει πρώτα τις εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter