Εκλογές στο Περού: Αμφίρροπη μάχη του σοσιαλιστή Καστίγιο με την δεξιά Φουχιμόρι

Εκλογές στο Περού: Αμφίρροπη μάχη του σοσιαλιστή Καστίγιο με την δεξιά Φουχιμόρι

Ο σοσιαλιστής εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής υποψήφιος για την προεδρία στο Περού Πέδρο Καστίγιο σημείωσε περαιτέρω πτώση χθες, Παρασκευή, σε δημοσκοπήσεις, κάτι το οποίο δείχνει ότι θα υπάρξει μια αναμέτρηση “στήθος με στήθος” με την αντίπαλό του, την επικεφαλής παράταξης της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι, στον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Σε δημοσκόπηση του Ipsos στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, ο Καστίγιο προηγείται με 0,9%, ενώ δημοσκόπηση του CPI, στην οποία επίσης είχε πρόσβαση το Reuters, δείχνει την Φουχιμόρι να προηγείται του αντιπάλου της με 0,2% για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις.

Στην εξαιρετικά πολωμένη αυτή εκλογική αναμέτρηση, η Φουχιμόρι, η κόρη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι, αναμετράται με τον Καστίγιο, έναν όχι πολύ γνωστό προηγουμένως δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επικεφαλής συνδικάτου που διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια σοσιαλιστική πλατφόρμα.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν την Φουχιμόρι να ανακτά έδαφος όσον αφορά το περιθώριο στατιστικού σφάλματος έναντι του Καστίγιο, ο οποίος ήταν το φαβορί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Περού τον Απρίλιο.

Η δημοσκόπηση του Ipsos έχει περιθώριο σφάλματος ένα 2,8%, ενώ η δημοσκόπηση του CPI ένα 2,5%.

Στο Περού είναι παράνομο να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πριν από τις προεδρικές εκλογές, αν και οι σφυγμομετρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να διεξάγονται εφόσον τα τοπικά μέσα δεν τις δημοσιεύουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter