Εκλογές στο Περού: Προηγείται η Φουτζιμόρι, έχει ελπίδες ο Καστίγιο

Εκλογές στο Περού: Προηγείται η Φουτζιμόρι, έχει ελπίδες ο Καστίγιο

Ένα εκλογικό θρίλερ εκτυλίσσεται στο Περού, όπου την Κυριακή έλαβαν χώρα οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, στο 42,3% της ενσωμάτωσης των ψήφων, η Κέικο Φουτζιμόρι προηγείται με 52,9% έναντι του Πέδρο Καστίγιο, που λαμβάνει μέχρι στιγμής 47,09% των ψήφων.

Η κούρσα είναι για γερά νεύρα, καθώς οι δύο υποψήφιοι εναλλάσσονταν στην κορυφή με βραχεία κεφαλή, της τάξης του 0,4%! Η νύχτα αναμένεται να είναι μακριά στην χώρα της Λατινικής Αμερικής καθώς ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί οι ψήφοι των αγροτικών περιοχών όπου ο Καστίγιο έχει το πάνω χέρι. Ενδεικτικά, τα εκλογικά τμήματα του περουβιανού Αμαζονίου και των Άνδεων κρίθηκαν συντριπτικά υπέρ του Καστίγιο με 68% και 69,3% αντίστοιχα. Στο Κούσκο, την ‘πρωτεύουσα’ των Ίνκας, ο Καστίγιο σάρωσε με 84,5%.

Η Φουτζιμόρι δείχνει να έχει τη δύναμή της στα αστικά κέντρα. Αυτό γίνεται φανερό στην  πρωτεύουσα της χώρας Λίμα, όπου η δεξιά υποψήφια πρόεδρος συγκεντρώνει το 68,1% των προτιμήσεων. Ένα σημαντικό πρώτο συμπέρασμα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που δήλωναν φιλελεύθεροι έγειραν προς την Φουτζιμόρι για να σταματήσουν την φόρα του Καστίγιο.

Μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ψηφοφόρων σημειώθηκαν. Ένας οπαδός της Φουτζιμόρι συνελλήφθη στην πόλη Τούμπες γιατί επιχείρησε να  ρίξει στην κάλπη τρία σημειωμένα ψηφοδέλτια. Ο Καστίγιο κάλεσε τους οπαδούς του να προστατεύσουν την εκλογική διαδικασία από αυθαιρεσίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter