Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντιδράσεις για διαδικασία που δυσκολεύει παλαιά μέλη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντιδράσεις για διαδικασία που δυσκολεύει παλαιά μέλη

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον β΄γύρο των εσωκομματικών  εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα  με την απόφαση αυτή, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 (α΄γύρος), θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους στο email:  meli@syriza.gr.

Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο. Σημειώνεται ότι παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου. Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ομως, η διαδικασία για τα παλιά μέλη, με την αποστολή μέιλ για επανέλεγχο και επιβεβαίωση, κρίθηκε από στελέχη που στηρίζουν και τους δυο διεκδικητές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως άστοχη καθώς αν μη τι άλλο δυσκολεύει τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 24ης Σεπτεμβρίου (β΄γύρος).

Πρώτος έθεσε το θέμα με αρνητική αιχμή ο Παύλος Πολάκης που στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Στη συνέχεια υπήρξαν αντιδράσεις και από στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου, με χαρακτηριστική την σχετική τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε «λάθος» την απόφαση.

Πηγές της Κουμουνδούρου, εξηγούσαν ότι η απόφαση της ΚΕΦΕ είχε ληφθεί για τεχνικούς λόγους, ώστε να διασφαλίζεται η φερεγγυότητα της διαδικασίας. Πάντως, οι αντιδρώντες  θεωρούν ότι υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν ήρθαν στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Αναλυτικά τι ισχύει για τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter