Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μεγάλη συμμετοχή – Πρόβλεψη για εξαψήφιο αριθμό ψηφοφόρων

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μεγάλη συμμετοχή – Πρόβλεψη για εξαψήφιο αριθμό ψηφοφόρων

Με καταιγιστικό ρυθμό, απρόσμενο σύμφωνα με τις πρότερες εκτιμήσεις  επιτελών της Κουμουνδούρου,  προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσοι και όσες επέλεξαν να συμβάλουν με την ψήφο τους στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τις 8 το πρωί οπότε ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, και έως λίγο μετά τις 11 το πρωί, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων από την ψηφοφορία κατέγραφε ότι ψηφίζουν πάνω από 200 άτομα το λεπτό!   Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής  είχαν ψηφίσει στα 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα περίπου 30.000 εκλογείς εκ των οποίων το 20% ήταν νέα μέλη, δηλαδή ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου  και γράφτηκαν σήμερα,  17 Σεπτεμβρίου 2023,  κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούσαν για μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνούσε τις προβλέψεις τους, καθώς “κρατούσαν μικρό καλάθι”, υπολογίζοντας πολύ χαμηλότερα τη συμμετοχή σε σχέση με εκείνη του 2022 όταν επιβεβαιώθηκε τότε με την ψήφο 152.000 ατόμων (εκ των οποίων 103.000 νέα μέλη) η προεδρία του Αλέξη Τσίπρα που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Με βάση τη ροή της ψηφοφορίας, στελέχη της Κουμουνδούρου υπολογίζουν ότι στις κάλπες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2023 για την ανάδειξη προέδρου μεταξύ των «5» (Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος), ο αριθμός των ατόμων που θα ψηφίσουν θα είναι εξαψήφιος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, έχει επιλέξει να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα της πρωτεύουσας, χωρίς κάμερες, προβάλλοντας ότι η 17η Σεπτεμβρίου 2023 είναι η μέρα που μιλούν τα μέλη του κόμματος και οι πέντε διεκδικητές για την ηγεσία. Πάντως, αναμένεται να στείλει μήνυμα κάποια στιγμή σχετικά με την εκλογική διαδικασία, πιθανόν, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα σόσιαλ μίντια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter