Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Όλο τον αυταρχισμό, την αγένεια και την επιθετικότητα που επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έχει να αντιπαρατεθεί με δημοσιογραφικά ερωτήματα που δεν του χαϊδεύουν τα αυτιά κατάφερε να συμπυκνώσει στην απάντησή του στο documentonews.gr ο Άκης Σκέρτσος το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, προδίδοντας τον μεγάλο εκνευρισμό που έχουν φέρει στο Μέγαρο Μαξίμου οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.

Τον πραγματικό εαυτό του προϊσταμένου του βάλθηκε να ενσαρκώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελευταία ενημέρωση πολιτικών συντακτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε ύφος «no you have not been in Samos» και με μεγάλη δόση εκνευρισμού, επιχείρησε να διαστρέψει το δημοσιογραφικό ερώτημα του documentonews.gr ταυτίζοντάς το χυδαία για ακόμα μία φορά με την αξιωματική αντιπολίτευση, και δίνοντας εσπευσμένα αμέσως μετά την «απάντησή» του τον λόγο σε άλλον δημοσιογράφο.

Μέχρι σήμερα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους προκατόχους του, Στέλιο Πέτσα και Γιάννη Οικονόμου, είχαμε δει να επιστρατεύεται η στρεψοδικία και η επιθετικότητα έναντι δύσκολων δημοσιογραφικών ερωτημάτων που είχαν όμως να κάνουν με σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές ή business ημετέρων βουλευτών και λοιπών γαλάζιων. Σήμερα αντιμετωπίσαμε αυτή τη συμπεριφορά με αφορμή ένα ερώτημα για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που όχι απλά έριξε γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ταύτισε -επί της ουσίας- ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ακυρώνοντας τις επιθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Νιώθω ότι υπηρετώ πολιτικές οι οποίες είναι πάρα πολύ συγγενείς με αυτά που υπηρετούσα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Νιώθω ότι τα κόμματα από το 2000 και μετά και όσο ενσωματωνόμαστε στην Ευρώπη, οι πολιτικές δεν αλλάζουν. Αν εσείς μου βρείτε κάποιες θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ σημερινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε μπορεί να το ξανασυζητήσουμε το θέμα. Δεν υπάρχουν. Στα μεγάλα ζητήματα, τα θεμελιώδη ζητήματα, που αφορούν την υπόσταση της χώρας, την ασφάλεια, την άμυνά της, την οικονομία, τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, σε όλα αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά» ήταν η επίμαχη δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη, για την οποία εύλογα θα έπρεπε να ρωτήσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κάθε πολιτικός συντάκτης που σέβεται τον εαυτό του, ειδικά όταν πρόκειται για δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

«Ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να λέει πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά. Ακούμε τον κ. Μητσοτάκη και εσάς να λέτε το προηγούμενο διάστημα πως με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη ειδικά, σας χωρίζουν μεγάλες διαφορές. Είναι σε άλλη γραμμή ο κ. Χρυσοχοΐδης ή είναι και αυτός μαρτυριάρης, κατά τα λεγόμενά σας, και ομολογεί αυτό που πριν από λίγες εβδομάδες είπε ο κ. Καούκης, πως θα αναζητήσετε αλλού βουλευτές;» ήταν η ερώτηση που έθεσε στον Άκη Σκέρτσο το documentonews.gr, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιχειρεί μάλιστα να μας διακόψει πριν την ολοκληρώσουμε.

«Διακρίνω μια αντιπολιτευτική αγωνία να καλύψετε το θέμα Κατρούγκαλου. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Χρυσοχοΐδη…» απάντησε αρχικά ο Α. Σκέρτσος, αναγκάζοντάς μας να του επισημάνουμε τα αυτονόητα, πως πρόκειται για μία δημοσιογραφική ερώτηση και αναρωτηθήκαμε από που προκύπτει η αναφορά του σε «αντιπολιτευτική αγωνία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε επιλεκτικά σε μία αναφορά του Μ. Χρυσοχοΐδη κατά την ίδια συνέντευξη, υποστηρίζοντας πως «η δήλωση που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι υπάρχει δήλωση του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι εμείς δεν θέλουμε, δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Πως θα πάμε δηλαδή σε μια κυβέρνηση όταν θα αμφισβητείται ο πρωθυπουργός που είναι πλειοψηφών, που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός και είναι το πρώτο κόμμα και διεκδικεί την πρωθυπουργία», για να καταλήξει λέγοντας «επομένως ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εντός γραμμής, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο».

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Καούκης, δήλωνε πριν από τρεις εβδομάδες πως «Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει στην πορεία δύο βουλευτές, μπορεί να σου λείπουν μόνο δύο έδρες», συμπληρώνοντας «Παντού, όπου χρειαστεί, εάν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές, μόνο τρεις βουλευτές, και θέλουν από μόνοι τους να έρθουν».

Το εάν ο εκνευρισμός του Α. Σκέρτσου και η επιθετικότητα -για μία ακόμα φορά- κατά του documentonews.gr προέρχεται από τις ίδιες τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη και την επικοινωνιακή ζημιά που εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου πως συντελεί, ή οφείλεται στην αναφορά μας στο «κάλεσμα» σε αποστασία που έκανε προ εβδομάδων ο υποψήφιος του Κυρ. Μητσοτάκη χωρίς ουσιαστικά να τον αδειάσει το κόμμα του, είναι κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος εκπρόσωπος, και στην ουσία του, μένει να αποδειχθεί.

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως η σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η τελευταία, και με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παραμένει ένα άπιαστο όνειρο, ο Άκης Σκέρτσος ανέβηκε μάλλον για τελευταία φορά στο βήμα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ίσως ο εκνευρισμός να οφείλεται και σε αυτό το τελευταίο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter