ΕΚΠΑ: Συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου που συμμετείχε σε κινητοποίηση

ΕΚΠΑ: Συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου που συμμετείχε σε κινητοποίηση

Σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ την ώρα της Συγκλήτου καλούν φοιτητικές συλλογικότητες προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση διοικητικού υπαλλήλου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση της Δευτέρας για την συμβολική ωριαία διακοπή της τηλε-εξεταστικής, μέσα από την διακοπή της λειτουργίας του “Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου”. Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης να παρακάμψει της κινητοποιήσεις τους, μέσα από τις τηλε-εξεταστικές.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΚΠΑ δήλωσε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πως “αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν” και ότι “έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων και ο υπό δίωξη εργαζόμενος είναι μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ομοσπονδίας διοικητικού προσωπικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επομένως διώκεται ένας εργαζόμενος, συνδικαλιστής και κινδυνεύει με απόλυση διότι υλοποίησε απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου του. Μάλιστα, οι διώξεις δεν σταματούν εκεί, καθώς οι Πρυτανικές αρχές διέταξαν τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. 

Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ-ΕΑΑΚ, η οποία είναι μια από τις συλλογικότητες, που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε αύριο [Τετάρτη] στις 10.00 στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ (προπύλαια) σε κινητοποίηση από κοινού με τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ. Απαιτούμε εδώ και τώρα η πρυτανεία να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου διοικητικού υπαλλήλου ΕΚΠΑ, ΔΑ.

Ο εργαζόμενος ΔΑ τίθεται από την πρυτανεία σε αναστολή, λόγω της συμμετοχής του στη χθεσινή παρέμβαση και κινητοποίηση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ.».

Διαβάστε επίσης: ΕΚΠΑ: Κατέβασαν τον server της τηλε-εξεταστικής – «Τα όνειρα με αγώνα μένουν ζωντανά»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter