Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Εκπαιδευτικές δράσεις για πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Φωτογραφία αρχείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στην 18η Ετήσια Συνάντηση Μουσείων, παρουσίασε τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016 για ασυνόδευτους πρόσφυγες και οικογένειες προσφύγων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οργανωμένη από τη Διεύθυνση νεώτερου πολιτιστικού αποθέματος και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα για/με τους Πρόσφυγες». Το αντικείμενο της συνάντησης εστίασε στην ευαισθητοποίηση των φορέων και των μουσείων όσον αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που είτε πραγματεύονται το θέματα των προσφύγων, είτε απευθύνονται τα ίδια σε πρόσφυγες.

Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν επίσης οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις στο θαλάσσιο πάρκο απολιθωμένου δάσους Νησιώπης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και φοιτητών και ειδικών ομάδων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.