Τι αναφέρουν σε επιστολή

Εκπαιδευτικοί: Η κυβέρνηση μπορεί να αποδείξει πως σέβεται τη νομιμότητα και την αξιοκρατία

Δικαιωθέντες από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση εφαρμογή των αποφάσεων.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάνθηκε τη δικαίωση εκπαιδευτικών κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, που έχασαν τις θέσεις διορισμού τους κατά τα παλαιότερα έτη.

Οι εκπαιδευτικοί με επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η αδικία χρόνων, όπως αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ της Παιδείας

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάνθηκε τη δικαίωση εκπαιδευτικών κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, που έχασαν τις θέσεις διορισμού τους κατά τα παλαιότερα έτη.

Ως δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί με παιδαγωγική και γνωστική εμπειρία αδυνατούμε να αντιληφθούμε μια ενδεχόμενη εχθρική ενέργεια απέναντι σε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε μια εποχή, όπου ομολογουμένως υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει επανειλημμένως όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει την έννοια της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά των μαθητών ανά την Ελλάδα.

Με αυτή την απόφαση διασφαλίζεται η αξιοκρατία στους διορισμούς εκπαιδευτικών και εμείς, ως δικαιωθέντες από τα ελληνικά δικαστήρια, αιτούμαστε να αποκατασταθεί η αδικία χρόνων (από το 2008 έως σήμερα) και να αποκαταστήσει την Αξιοκρατία.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ταχτεί κατά πολιτών που έχουν δικαιωθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος (όπως αναθεωρήθηκε το έτος 2001), «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης». Αναμένουμε την απόφαση, η οποία θα συνάδει με το κοινό αίσθημα της δικαιοσύνης!

Με εκτίμηση,

Οι δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του Α.Σ.Ε.Π. Εκπαιδευτικών 2008»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.