Εκπαιδευτικοί και γονείς σε κινητοποιήσεις εν όψει του ανοίγματος των σχολείων

Εκπαιδευτικοί και γονείς σε κινητοποιήσεις εν όψει του ανοίγματος των σχολείων

Κύριο αίτημα είναι η συγκρότηση μικρότερων τάξεων, με τη συμμετοχή έως 15 μαθητών.

Σε κινητοποίηση καλούν εκπαιδευτικοί φορείς, σωματεία και ενώσεις γονέων για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα με τους πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., ενώ για την Τρίτη 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση σωματείων και φορέων για το άνοιγμα των σχολείων.

Η συγκέντρωση της Τρίτης έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου η κυβέρνηση θα συζητά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που θα βρίσκεται στη Βουλή εκείνη την ημέρα, συνάντηση ώστε να δώσει απαντήσεις. Την ίδια μέρα καλούμε τους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Δ/σεις Εκπαίδευσης, Περιφέρειες και Δήμους», τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα.

Κύριο αίτημα είναι η συγκρότηση μικρότερων τάξεων, με τη συμμετοχή έως 15 μαθητών. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, απαιτούνται αυξημένες δαπάνες για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με το απαραίτητο προσωπικό. Στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ασκείται κριτική, καθώς δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών ή την επίταξη χώρων που ανήκουν στο δημόσιο ή τους δήμους για την στέγαση των μαθητών σε περισσότερες, πιο ευρύχωρες αίθουσες.

Επιπλέον, προβληματισμός επικρατεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς μόλις τον προηγούμενο Μάιο και με πολύ λιγότερα κρούσματα ανά ημέρα, είχε ληφθεί η απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων με εκ περιτροπής διδασκαλία. Ταυτόχρονα, στις σχολικές αίθουσες αναμένεται να συγχρωτιστούν 25 μαθητές σε αίθουσες των 50 τ.μ, όταν σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό χώρο (εμπορικό κατάστημα, επιχείρηση, δημόσια υπηρεσία κ.α) θα επιτρεπόταν μόλις 5 άτομα στα ίδια τετραγωνικά, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ δηλώνει πως θα στηρίξει τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, με αίτημα τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter