Εκπαιδευτικοί μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών καταλήψεων

Εκπαιδευτικοί μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών καταλήψεων

Εκατόν σαράντα υπογραφές εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα με σκοπό να ανατραπεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας «που απαιτεί να διαταχθούν οι εκπαιδευτικοί ως κυβερνητικός απεργοσπαστικός μηχανισμός» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

«Αυτή η υπουργική απόφαση έρχεται να παρατάξει τους εκπαιδευτικούς δίπλα σε εισαγγελείς, ΜΑΤ και “αγαναχτισμένες” κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις στην εξελισσόμενη επιχείρηση κατάπνιξης και καταστολής του μαθητικού αγώνα» εξηγούν οι εκπαιδευτικοί «δεν στοχεύει να εξοντώσει «μόνο» το σήμερα και το κάθε αύριο των μαθητικών αγώνων»

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Εκτεταμένη φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας των κυβερνήσεων. Οι συνθήκες της πανδημίας –και την ίδια ώρα που ο λαός έχει εγκαταλειφθεί απροστάτευτος- αξιοποιούνται ώστε η επίθεση αυτή να γίνει σαρωτική και να κλιμακωθεί η αγριότητα. Τα συμφέροντα και τα αδιέξοδα των ντόπιων και ξένων αφεντικών, αλλά και οι επεμβάσεις και οι συνθήκες πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, απαιτούν να επιβληθεί στο λαό και στη νεολαία σιγή νεκροταφείου.

Στην εκπαίδευση με καταιγιστικούς ρυθμούς επιδιώκεται να γκρεμιστούν όλα τα δικαιώματα μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών. Σπουδές, ελευθερίες, συλλογικές διαδικασίες και αντιστάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, πετσοκόβονται, καταργούνται, απαγορεύονται, «ψηφιοποιούνται». Το «επιτελικό κράτος» με συνοπτικές διαδικασίες στήνει ένα νέο πολύ πιο ταξικό και αντιδραστικό εκπαιδευτικό εποικοδόμημα.

Η απόφαση του ΥΠΑΙΘ της 30/9 που απαιτεί να διαταχθούν οι εκπαιδευτικοί ως κυβερνητικός απεργοσπαστικός μηχανισμός, να γίνουν μόνιμο κρατικό όργανο για το σπάσιμο των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων, είναι ένα εξαιρετικά βίαιο άλμα αυτής της αντιδραστικής πορείας.

Αυτή η υπουργική απόφαση έρχεται να παρατάξει τους εκπαιδευτικούς δίπλα σε εισαγγελείς, ΜΑΤ και «αγαναχτισμένες» κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις στην εξελισσόμενη επιχείρηση κατάπνιξης και καταστολής του μαθητικού αγώνα. Ενός αγώνα δίκαιου που ήδη σπάει τη σιγή νεκροταφείου. Ενός αγώνα που αποτελεί ελπίδα για όλο το λαό!

Αλλά αυτή η υπουργική απόφαση δεν στοχεύει να εξοντώσει «μόνο» το σήμερα και το κάθε αύριο των μαθητικών αγώνων. Η απόφαση αυτή στοχεύει να ακυρώσει και να καταργήσει κάθε υπόσταση ανεξάρτητης οργάνωσης των ίδιων των εκπαιδευτικών που καλούνται να αποδεχτούν ότι είναι όργανα του κράτους διατεταγμένοι ενάντια σε κάθε αγώνα που θα αντιπαλεύει τις αντιεκπαιδευτικές και αντιδραστικές πολιτικές.

 Είναι μια απόφαση που στοχεύει να ακυρώσει κάθε κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων για κοινό αγώνα με τους μαθητές μας και τους γονείς τους , δηλαδή τον εργαζόμενο λαό.

 Είναι μια απόφαση που στρώνει το δρόμο στις πιο άγριες εκδοχές υλοποίησης της αξιολόγησης που βρίσκεται επί θύραις.

 Είναι μια απόφαση που μαζί με τα σωματεία μας στοχεύει να ακυρώσει τελικά την ίδια την αξιοπρέπεια και τη σχέση του κάθε εκπαιδευτικού με τους μαθητές του!

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Η απόφαση αυτή πρέπει να ανατραπεί

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, η ΑΔΕΔΥ, τα μεγάλα συνδικάτα θα έπρεπε ήδη να έχουν καλέσει σε απεργιακό ξεσηκωμό για την ανατροπή αυτής της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.)

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη ολιγωρία, εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό καλούμε πλατιά για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας άρνησης και ανατροπής της Υ.Α. Απευθυνόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό του κινήματος και των αγώνων -ανεξάρτητα αν το σχολείο του είναι σε κατάληψη ή όχι, αν εργάζεται στη Α/θμια ή Β/θμια- σε κάθε συνάδελφο που είναι δίκαια οργισμένος απέναντι σε αυτή την βαθύτατα αντιδραστική Υ.Α. Θεωρούμε ότι για να μην επικρατήσει ο φόβος και η υποταγή επείγει να αγωνιστούμε για να ακουστεί πλατιά μαζικά και επώνυμα η θέση «Δεν εφαρμόζουμε- απαιτούμε την κατάργηση της Υ.Α.».

Γι αυτό καλούμε και προτείνουμε άμεσα :

 Τη συγκέντρωση υπογραφών που υποστηρίζουν τη θέση αυτή

 Το κάλεσμα ανοιχτών συζητήσεων της Πρωτοβουλίας ανά πόλη και περιοχή

 Τη διαμόρφωση μπλογκ της Πρωτοβουλίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter