Εκπέμπουν «SOS» οι διευθυντές σχολείων – «Δεν επαρκούν τα χρήματα για θέρμανση, λογαριασμούς και συντήρηση»

Εκπέμπουν «SOS» οι διευθυντές σχολείων – «Δεν επαρκούν τα χρήματα για θέρμανση, λογαριασμούς και συντήρηση»

Κραυγή αγωνίας από το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σε επιστολή τους προς τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η κρατική επιχορήγηση είναι ανεπαρκής και δεν φτάνει ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για αποπληρωμές λογαριασμών, για θέρμανση και συντήρηση εξοπλισμών.

Οι διευθυντές των σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αυξήσει άμεσα την κρατική επιχορήγηση κατά 30%, να χορηγεί δωρεάν την κάλυψη των παγίων δαπανών, να καταργήσει τον ΦΠΑ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και να επιδοτήσει τις σχολικές μονάδες που έχουν διευρυμένο ωράριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/τριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει επανειλημμένα τονίσει και αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αφορά στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών για τις σχολικές μονάδες.

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης προκαλεί συσσώρευση ελλείψεων και αναγκών, και έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στις σχολικές μονάδες, που επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές μονάδες σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών(πληρωμή λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο., πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, υλικά καθαρισμού, γραφική ύλη, συντήρηση εξοπλισμού).

Με βάση τα παραπάνω, και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων:

Άμεση αύξηση της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων τουλάχιστον κατά 30%.
Δωρεάν κρατική χορήγηση των παγίων δαπανών(φωτισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, τηλεφώνου) σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης(ΕΦΚ) αλλά και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των σχολικών μονάδων.
Κατάργηση του ΦΠΑ για όλες τις δαπάνες των σχολικών μονάδων.
Ειδική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο Ολοήμερου Προγράμματος έως τις 5:30 μ.μ..»

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter