Έκπληξη από την Leica: Βγάζει ξανά στη παραγωγή την θρυλική σοβιετική φωτογραφική μηχανή Zenit

Έκπληξη από την Leica: Βγάζει ξανά στη παραγωγή την θρυλική σοβιετική φωτογραφική μηχανή Zenit

Η διάσημη γερμανική εταιρεία φωτογραφικού υλικού Leica θα κάνει να ξαναγεννηθεί η περίφημη σοβιετική φωτογραφική μηχανή Zenit, πάνω από 30 χρόνια αφότου σταμάτησε η παραγωγή της, με ένα καινούριο μοντέλο το οποίο παρουσιάσθηκε σήμερα και χρησιμοποιεί το διάσημο ντιζάιν της ενώ παράλληλα την προσαρμόζει στην ψηφιακή εποχή.

Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή, με την ονομασία Zenit M, θα είναι εφοδιασμένη μ’ έναν φακό κατασκευασμένο στη Ρωσία από το ιστορικό εργοστάσιο του Κρασνογκόρσκ (KMZ), κοντά στη Μόσχα, όμως θα συναρμολογείται στη Γερμανία με τις τεχνολογίες Leica, ανακοίνωσε η ρωσική δημόσια κοινοπραξία Rostec που ελέγχει τον ρώσο κατασκευαστή.

Το ντιζάιν της Zenit θα είναι εμπνευσμένο από τα ιστορικά μοντέλα του εργοστασίου, τις Zenit E και τις Zorki, τα οποία ήταν από την πλευρά τους εμπνευσμένα από… τις Leica.

Το εργοστάσιο KMZ αποτελεί τμήμα του ομίλου οπτικών Shvabe, που ελέγχεται από τη Rostec. Μέχρι το 1986 είχε παραγάγει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια φωτογραφικές μηχανές της εμβληματικής Zenit E. Αν και η εν λόγω φωτογραφική μηχανή εξακολουθούσε να κατασκευάζεται περιορισμένα στο εργοστάσιο μετά την ημερομηνία αυτή, το εργοστάσιο σταμάτησε εντελώς να συναρμολογεί φωτογραφικές μηχανές από το 2005 και δεν παρήγε πλέον παρά φακούς.

Αυτή η τηλεμετρική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα είναι βασισμένη στην τεχνολογία μιας Leica, της M Type 240, ενώ ο φακός της θα είναι «πλήρως σχεδιασμένος και κατασκευασμένος στη Ρωσία, με 100% ρωσικά εξαρτήματα και υλικά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η νέα φωτογραφική μηχανή, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα στη διάρκεια έκθεσης φωτογραφικών ειδών στην Κολωνία, θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη και από τον Ιανουάριο 2019 στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter