Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για 15.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Εντείνεται η ανησυχία για τα κενά στο ΕΣΥ

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για 15.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Εντείνεται η ανησυχία για τα κενά στο ΕΣΥ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για περίπου 15.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι οποίοι αντιστέκονται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τους υγειονομικούς. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στη θέση της και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όσοι δεν καταθέσουν το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα τεθούν σε αναστολή προχωρώντας στο επόμενο σχέδιό της που είναι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Κατάληψη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Το δρόμο άνοιξε με τις χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος προϊδέασε για τις ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ, ενώ απείλησε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή πιθανόν να μην επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ακόμα κι αν εμβολιαστούν στο μέλλον.

Στη χθεσινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία» επαναλαμβάνοντας τις απειλές. Παράλληλα,  έκανε λόγο για προσλήψεις, ανακοινώνοντας πως την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν την ίδια ημέρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας προέβη στην απόρριψη αιτήσεων που ζητούσαν το προσωρινό «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Με την απόφαση καθορίζεται η διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα για την δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα των οποίων η παροχή εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή λόγω μη συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Προβλήματα από τα κενά

Η κυβέρνηση ωστόσο παρά το σχέδιο που διαμηνύει πως έχει φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για τα κενά που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή του μέτρου των αναστολών την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των νοσηλειών για Covid είναι ήδη αρκετά υψηλός, γι αυτό και συνεχίζει τις πιέσεις μέχρι και την ύστατη στιγμή.  Πρόκειται για κενά που ήξερε η κυβέρνηση ότι θα προκύψουν μετά τη νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας και δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter