Εκπρόσωπος Μονής Σινά: «Παρελκυστικές» οι δηλώσεις της κυβέρνησης – «Ρίχνουν την μπάλα στις κερκίδες» (Video)

Εκπρόσωπος Μονής Σινά: «Παρελκυστικές» οι δηλώσεις της κυβέρνησης – «Ρίχνουν την μπάλα στις κερκίδες» (Video)

Παρελκυστικές χαρακτήρισε ο πάτερ Πορφύριος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Σινά, τις δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Μονή στην Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ είχε συμφωνηθεί να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός στον οποίο είχαν συμφωνήσει και η Αίγυπτος και η Μονή αλλά αντ΄αυτού, απέρριψε αυτή την πρόταση η Αίγυπτος ενώ ήδη συλλέγονταν υπογραφές για την οριστικοποίησή του και έφτασε στο σημείο να εκδώσει μια δικαστική απόφαση η οποία με την οποία εν τοις πράγμασι δημεύεται όλη η περιουσία της Μονής η οποία αριθμεί ζωή από τον 5ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Ο πατήρ Πορφύριος τόνισε ότι είναι μέγιστο ψέμα ότι η περιουσία που θα δημευτεί αφορά εκτάσεις μακριά από τη Μονή και ότι περιλαμβάνει το κτίριο της Μονής τους κήπους γύρω από τη ΜΟνή που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή των μοναχών και συνολικά 71 ακίνητα οι οποίοι δεν είναι χώροι αναψυχής αλλά το εκκλησάκι της Αγίας Κορυφής, του Προφήτου Ααρών.. .όλοι δορυφόροι της Μονής και έχουν άμεση σχέση με την ιστορία της.

Για τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο π. Πορφύριος τις χαρακτήρισε παρελκυστικές και ότι “ρίχνουν την μπάλα στις κερκίδες” και ότι “δε γίνεται καμιά αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά ότι εξασφαλίζεται η θρησκευτική ελευθερία η οποία σημειωτέον ουδέποτε αμφισβητήθηκε”.

Διαβάστε επίσης

ΑΑΔΕ: Aλαλούμ και φέτος με τις δηλώσεις – Λάθη, ανακρίβειες και παραλείψεις

Αμαρτωλό τρίγωνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ – Πρόταση για Τέμπη: Στο κάδρο των ευθυνών ο Μητσοτάκης , ανοιχτή σε υπογραφές άλλων κομμάτων

Η Γερμανία επιστρέφει πρόσφυγες στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ της ΤΑΖ

Γάζα: Η αδιάλυτη υποκρισία της παγκόσμιας κοινωνίας

Ετικέτες

Documento Newsletter