Εκπρόσωπος Ερντογάν: Ευνοϊκές οι συνθήκες για επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Ευνοϊκές οι συνθήκες για επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια, για εργασίες συντήρησης, αποτελεί μία καλή ευκαιρία να προωθηθούν οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε ομιλία του στη διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Καλίν σημείωσε ότι η ευκαιρία αυτή «δεν πρέπει να χαθεί». Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι αυτό «θα έχει θετική αντανάκλαση» στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στη διπλωματία», είπε ο Καλίν. «Ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες. Θα ξαναρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες σύντομα», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε να δούμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ», είπε. «Ευελπιστούμε, πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι έχουμε καταλήξει σε ένα επίπεδο συνεννόησης σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες για να ξαναρχίσουν αυτές οι συνομιλίες», πρόσθεσε.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter