Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σε τρία επίπεδα οι συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σε τρία επίπεδα οι συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Πολιτικές και στρατιωτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς, πλην των διερευνητικών επαφών, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Κατά τον Ιμπραήμ Καλίν, το πλάνο αφορά συζητήσεις που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο Ιμπραήμ Καλίν αναφέρθηκε στις πολιτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν και θα αφορούν θέματα όπως η οικονομία, ο τουρισμός, αλλά και πιο «καυτά» ζητήματα όπως η ασφάλεια των συνόρων και το ζήτημα των μειονοτήτων. Οι πολιτικές συνομιλίες θα διεξάγονται μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν.

Το δεύτερο στάδιο των συνομιλιών αφορά το στρατιωτικό επίπεδο. Ο μηχανισμός θα έχει όνομα «Συναντήσεις Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ στρατιωτικών». Σύμφωνα με τον Καλίν, έχουν ήδη λάβει χώρα ορισμένες συναντήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 1-2 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η συνάντηση κορυφής της Ε.Ε όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Εδώ έχει επίσης μεγάλη σημασία το αν η τουρκική ατζέντα θα αντιμετωπιστεί θετικά», ήταν το σχόλιο του Καλίν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter