Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Τα περαιτέρω δάνεια για την Ελλάδα εξαρτώνται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Τα περαιτέρω δάνεια για την Ελλάδα εξαρτώνται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Η περαιτέρω χρηματοοικονομική βοήθεια για την Ελλάδα εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της χώρας και από τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Οι περαιτέρω πληρωμές εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Bild, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επαναφέρει το φάντασμα του Grexit σε ένα «άρθρο» επτά προτάσεων. Επικαλούμενος κύκλους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο αρθρογράφος προκαταλαμβάνει αναζωπύρωση της συζήτησης για Grexit, με τον υπουργό Οικονομικών να τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο αποδέκτης είναι διπλός: αφενός το εσωτερικό του κόμματος του Σόιμπλε, που πείθεται όλο και λιγότερο ότι η ελληνική κρίση θα έχει ημερομηνία λήξης με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, και αφετέρου η ίδια η Ελλάδα, για να μη θεωρεί ευάλωτη και εκβιάσιμη τη γερμανική πλευρά λόγω των βουλευτικών εκλογών αλλά και για να επιταχύνει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter