Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Τα περαιτέρω δάνεια για την Ελλάδα εξαρτώνται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Η περαιτέρω χρηματοοικονομική βοήθεια για την Ελλάδα εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της χώρας και από τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Οι περαιτέρω πληρωμές εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Bild, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επαναφέρει το φάντασμα του Grexit σε ένα «άρθρο» επτά προτάσεων. Επικαλούμενος κύκλους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο αρθρογράφος προκαταλαμβάνει αναζωπύρωση της συζήτησης για Grexit, με τον υπουργό Οικονομικών να τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο αποδέκτης είναι διπλός: αφενός το εσωτερικό του κόμματος του Σόιμπλε, που πείθεται όλο και λιγότερο ότι η ελληνική κρίση θα έχει ημερομηνία λήξης με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, και αφετέρου η ίδια η Ελλάδα, για να μη θεωρεί ευάλωτη και εκβιάσιμη τη γερμανική πλευρά λόγω των βουλευτικών εκλογών αλλά και για να επιταχύνει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.