Εκπρόσωπος του Μητσοτάκη σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» ο υφυπουργός Άμυνας

Εκπρόσωπος του Μητσοτάκη σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» ο υφυπουργός Άμυνας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών διοργανώνει εκδήλωση στον Γράμμο, «ως φόρο τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως αναφέρει, έχοντας επίσημο προσκεκλημένο τον… υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παραρτήματος της ΕΑΑΣ Σερρών, οι εκδηλώσεις που θα τελεστούν στις 30 Αυγούστου αφορούν «τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες αλλά και όσους αγωνίστηκαν στο πλευρό τους κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των “κομμουνιστοσυμμοριτών”».

Με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζει το παράρτημα Σερρών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών τις εκδηλώσεις, τις οποίες σύμφωνα με την ΕΑΑΣ, είναι προσκεκλημένος και μάλιστα ως τιμώμενο πρόσωπο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής!

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 20 Αυγούστου από την ΕΑΑΣ, γίνεται γνωστό ότι «Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Άμυνας, στρατηγός ε.α Αλκιβιάδης Στεφανής»

Όπως γίνεται αντιληπτό, προκαλούνται εύλογες απορίες από το γεγονός πως έχει προσκληθεί μέλος της κυβέρνησης σε εκδήλωση που αφορά τον εμφύλιο πόλεμο, η οποία μάλιστα δίνει «βήμα» προς τις εκφράσεις διχασμού (βλέπε «κομμουνιστοσυμμορίτες»), όπως είδαμε και στο αναρτημένο πρόγραμμα της ΕΑΑΣ Σερρών.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα armyvoice.gr, μέχρι τώρα συμμετείχαν τα ακροδεξιά κόμματα της Χρυσής Αυγής και ανάλογες πολιτικές κινήσεις. Τώρα φαίνεται ότι θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του… πάλαι ποτέ κόμματος της ακροδεξιάς.

Κι όμως, φέτος ένα κυβερνητικό μέλος προσκλήθηκε, υπό το καθήκον της εκπροσώπησης του πρωθυπουργού, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις τέτοιου είδους. Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Άραγε, πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα περί στροφής του «τιμονιού» της ΝΔ προς την άκρα δεξιά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter